ΛΑΡΙΣΑ

Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Λάρισας: «Πρόδηλη προχειρότητα και ανευθυνότητα στο θέμα της συστέγασης»

«Πρόδηλη προχειρότητα και ανευθυνότητα» σχετικά με το θέμα της συστέγασης των 2ου Γυμνασίου και 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας καταγγέλουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των αντίστοιχων σχολικών μονάδων.

Όπως επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους: «Κατόπιν αλληλογραφίας των Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων 2ου Γυμνασίου – 2ου Γενικού Λυκείου με την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας (Απάντηση Υπουργείου με Φ.467/Α2/29120/20-3-2024), για να είναι σύννομη από 35/30-01-2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, αναφορικά με τη συστέγαση των νέων πρότυπων σχολικών μονάδων Δ.Ε. στις κτιριακές εγκαταστάσεις των Σχολείων των παιδιών μας (Ενδεικτικά αναφέρουμε “Αίτημα εκπόνησης κτιριολογικών προγραμμάτων 2ου Γυμνασίου και 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας με ΣΚΟΠO ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥΣ με το Πρότυπο Γυμνάσιο και Πρότυπο Λύκειο Λάρισας”), θα έπρεπε να είχε προηγηθεί μια σειρά μελετών και εγκρίσεων, οι οποίες ουδέποτε έλαβαν χώρα.

Μέσα από την απάντηση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, όπως γίνεται ξεκάθαρο, αναδεικνύεται ότι:

α) το θέμα της σύστασης και λειτουργίας των πρότυπων σχολικών μονάδων Δ.Ε. της πόλης μας έχει αντιμετωπιστεί με πρόδηλη ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ και ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, τόσο από τις Δημοτικές αρχές, όσο και από τις τοπικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

β) είναι πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΟ να υπάρξει σύννομη συστέγαση για φέτος τουλάχιστον, όπως φάνηκε και κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικών επίκαιρων ερωτήσεων των Βουλευτών του νομού κ. Ευαγγελίας Λιακούλη ,κ. Β. Κόκκαλη και κ. Γ. Λαμπρούλη με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Ως εκ τούτου, ζητούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να κινηθούν προς την κατεύθυνση της νομιμότητας και της λογικής, προκρίνοντας λύση πραγματικά βιώσιμη και λειτουργική για τα Πρότυπα Σχολεία, που δεν θα απειλεί και ούτε θα λειτουργεί εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των ήδη υφιστάμενων σχολικών μονάδων.

Τούτων λεχθέντων, γίνεται αντιληπτό πως κανείς και καμία δεν αμφισβητεί το δικαίωμα υλοποίησης μιας κυβερνητικής επιλογής, όπως είναι η ίδρυση πρότυπων σχολικών μονάδων στην πόλη μας, τη Λάρισα.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμα της μαθητικής μας κοινότητας να φοιτά σε σχολεία που θα λειτουργούν ομαλά και απρόσκοπτα.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες