ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος στην εκδήλωση για τη Θεσσαλία: «Μείζον ζήτημα τα ακαλλιέργητα λόγω καταστροφών από Daniel χωράφια»

«Η συζήτηση, όπως εξελίχθηκε αποδεικνύεται ιδιαίτερα εποικοδομητική, γιατί, αφενός δόθηκε η δυνατότητα η κυβέρνηση να παρουσιάσει το πλούσιο έργο, που έκανε αμέσως μετά το κακό που μας βρήκε με τις πλημμύρες, και αφετέρου να ακουστούν στοχευμένες παρατηρήσεις και ερωτήσεις, οι οποίες δεν έχουν κατ’ ανάγκη αντιπολιτευτική διάθεση. Και πιστεύω ότι ως τέτοιες πρέπει να τις δούμε για να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας γιατί υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στη σύντομη παρέμβασή του στην ειδική εκδήλωση με το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, που βρέθηκε στη Λάρισα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα προβλήματα της Θεσσαλίας μετά τις μεγάλες καταστροφές από τον Daniel.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, αφού αρχικά ενημέρωσαν επισταμένως για τις δράσεις στήριξης των Θεσσαλών που επλήγησαν τον Σεπτέμβριο από τις πρωτοφανείς πλημμύρες, στη συνέχεια άκουσαν ερωτήσεις εκπροσώπων φορέων και παρευρισκόμενων πολιτών και απάντησαν σε πολλές από αυτές.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην παρέμβασή του έθεσε το μείζον ζήτημα των χωραφιών που θα μείνουν ακαλλιέργητα λόγω των καταστροφών που υπέστησαν, το οποίο έχει αναδείξει και δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Όπως χαρακτηριστικά είπε «στη Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες η κυβέρνηση δια του αρμοδίου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη εξήγγειλε δύο συγκεκριμένα προγράμματα για τους πλημμυροπαθείς: Στην Κάρλα, το οποίο ευτυχώς υλοποιείται με την καθοριστική συμβολή του συντοπίτη μας Δημήτρη Σοφολόγη, όπου έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένα ποσά, πηγή χρηματοδότησης και χρονοδιαγράμματα. Είχε εξαγγήλει, όμως, και ένα δεύτερο πρόγραμμα το οποίο αφορούσε τις περιοχές εκείνες και τα χωράφια που δεν θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν γιατί είχαν φερτά υλικά, γιατί είχαν δημιουργηθεί τέτοιες ζημιές που θα χάνονταν η καλλιεργητική περίοδος. Γι αυτό το δεύτερο, επισήμως αναγγελθέν, πρόγραμμα, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, κανένα χρονοδιάγραμμα. Θα φεύγαμε σοφότεροι αν ακούγαμε κάτι συγκεκριμένο».

ΕΝΦΙΑ για σεισμόπληκτους

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην απαλλαγή των σεισμόπληκτων και πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας από τον ΕΝΦΙΑ, ζήτημα που είχε θέσει και σε κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη, όταν υπήρξε ανάλογη τροπολογία για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου Κρήτης.

Στο πάνελ της εκδήλωσης, εκτός των κ.κ. Χατζηδάκη, Αυγενάκη και Κουρέτα, συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Θάνος Πετραλιάς, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης κ. Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Γ.Γ. του ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Στρατάκος.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της παρέμβασης του Μ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες