ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης: Η απεργία διαρκείας των Λαρισαίων μικροβιολόγων ηχηρή απάντηση στον Υπουργό Υγείας και στις εκβιαστικές τροπολογίες

«Η τρίτη εβδομάδα απεργίας των μικροβιολόγων της Λάρισας είναι η ηχηρή απάντηση στον Υπουργό Υγείας και στις εκβιαστικές τροπολογίες του» τονίζει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης αναφέρει: «Η πρόσφατη άδικη και εκβιαστική διάταξη, που έφερε προς ψήφιση στην Βουλή ο Υπουργός Υγείας και την οποία υπερψήφισαν οι κυβερνητικοί Βουλευτές, απειλώντας τους μικροβιολόγους με λύση των συμβάσεων σε περίπτωση άρνησης εκτέλεσης των παραπεμπτικών, καθώς και η απομόνωση του κλάδου που επιχειρείται με την σκόπιμη αδιαφορία του Υπουργείου, αποδεικνύεται ανίσχυρη να κάμψει την συνεχή για 3η εβδομάδα απεργία των μικροβιολόγων της Λάρισας και την διεκδίκηση των χρόνιων και δίκαιων αιτημάτων τους.

Τα κλειστά μικροβιολογικά εργαστήρια για 3η εβδομάδα έχουν τεράστιο κόστος και για τους ιατρούς, αλλά και την δημόσια υγεία, πλην όμως, είναι ο μόνος τρόπος ώστε να ακουστούν στο Υπουργείο, το οποίο παράλογα και ανάλγητα εμμένει στην λογική της καταστολής των αντιδράσεων, αρνούμενο να ενσκήψει στον κλάδο και να ξεκινήσει τον ουσιαστικό διάλογο για να επιλύσει τα προβλήματα, που είναι η έλλειψη ρευστότητας, η αδυναμία πληρωμής προμηθευτών, η υπερχρέωση των ίδιων των ιατρών, η αδυναμία συνταξιοδότησης λόγω σώρευσης οφειλών, και όλα αυτά εξαιτίας του οικονομικού τεχνάσματος clawback, του άδικου συστήματος που θεσπίστηκε το 2013, σύμφωνα με το οποίο η πολιτεία στην ουσία μετακυλίει το κόστος της ασφάλισης των πολιτών στους ιατρούς της χώρας, στερώντας τους της δίκαιης αμοιβής τους, λειτουργώντας ενάντια και προς το κοινωνικό συμφέρον.

Όσο η Κυβέρνηση ακολουθεί τακτικές καταστολής και απομόνωσης πολιτών, τόσο θα αναδύεται από την ίδια την κοινωνία ο αγώνας για την προάσπιση του δικαίου» καταλήγει.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες