ΑΡΘΡΑ

Η ποδοπατημένη δημοκρατία μας …

Σήμερα συμπληρώνονται 38 χρόνια από την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας, μετά την θριαμβευτική επιστροφή απ’ το Παρίσι του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τη σημασία ενός τόσο μεγάλου και εν πολλοίς ανώφελου, ειρηνικού και … αναπτυξιακού για τη χώρα χρονικού διαστήματος.

Μέχρι και πριν από δύο χρόνια, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, εστιάζαμε την προσοχή μας στην εντυπωσιακή εκδήλωση – γιορτή που διοργάνωνε στο προεδρικό μέγαρο ο εκάστοτε πρόεδρος της δημοκρατίας. Εστιάζαμε στους εκατοντάδες προσκεκλημένους, στο τι θα φορέσουν οι κυρίες των κυρίων, τι θα πουν, τι θα πιούν, ποιος θα στραβοπατήσει ανεβοκατεβαίνοντας τα … δημοκρατικά σκαλοπάτια του μεγάρου …

Όλα αυτά μέχρι πριν από δύο χρόνια. Τότε είναι που λόγω κρίσης, ο Κάρολος Παπούλιας αποφάσισε να σταματήσει να καλεί τη σταχτοπούτα στο παλάτι και να κάνει τη γιορτή της δημοκρατίας στο χαμόσπιτο της σταχτοπούτας!

Χωρίς παρλάτες και ταρατατζούμ έγινε πλέον η γιορτή, μέχρι φέτος φυσικά που όπως ίσως ξέρετε ο πρόεδρος της δημοκρατίας … την κατάργησε εντελώς!

Δεν θα μπορούσε προφανώς να υπάρξει περισσότερο καίρια και κατηγορηματικά συμβολική ενέργεια για τη θέση στην οποία το φρικτό 2012 βρίσκεται ο τόπος μας : Υποτελής στους εμετικούς δανειστές μας, με ηγεσίες αδύναμες, ανίκανες κι ανήμπορες να υπερασπιστούν τον χειμαζόμενο λαό!

Διάβαζα προ ολίγου ότι τη θέση ενός … άνεργου βουλευτή Σερρών της Χρυσής Αυγής που … παραιτήθηκε λόγω φόρτου εργασίας (!!!), πήρε ένας σκληροπυρηνικός φασίστας, μπασίστας εθνικιστικής ροκ μπάντας, υμνητής του Άουσβιτς και υβριστής των μεταναστών.

Αυτός ο … βουλευτής, ορκίστηκε κι έγινε επίσημα μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, ανήμερα της 38ης επετείου από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ενώ ο πρόεδρος της δημοκρατίας έχει καταργήσει την καθιερωμένη γιορτή στο προεδρικό μέγαρο…

Κι όλοι οι υπόλοιποι χαριεντιζόμαστε αναμένοντας την τρόικα και τις επαφές της με την στέρεα πολιτική μας ηγεσία…

Η ποδοπατημένη δημοκρατία μας έχει δυστυχώς κι άλλες ατιμώσεις να υποστεί …

Ο Παρατηρητής  

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις