ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Δύο ξένοι, διακριμένοι νευροχειρουργοί αναγορεύτηκαν επίτιμοι διδάκτορες – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την τελετή

Την τιμητική τους είχαν δυο ξένοι διακεκριμένοι επιστήμονες, καθηγητές Νευροχειρουργικής, στη Βιόπολη Λάρισας.

Τόσο στον Torstein Torjer Ragnar Meling από το National Hospital of Denmark όσο και στον Sebastien Froelich από το Diderot University απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα στο πλαίσιο σχετικής τιμητικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης».

Τους καθηγητές προσφώνησε ο αντιπρύτανης Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ευθύμιος Δ. Προβίδας. Τους επαίνους προς τα τιμώμενα πρόσωπα απέδωσε ο καθηγητής Νευροχειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής στη Λάρισα κ. Κωνσταντίνος Ν. Φουντάς. Όπως ο ίδιος δήλωσε «και οι δύο έχουν «χτίσει» τη δική τους κληρονομιά στο χώρο της νευροχειρουργικής, ο ένας στην αγγειακή κι ο άλλος στη χειρουργική της βάσης του κρανίου. Πραγματικά ιδιαίτερη τιμή όχι μόνο για την όχι μόνο για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και την ελληνική νευροχειρουργική κοινότητα»

Την ανάγνωση του ψηφίσματος, της αναγόρευσης και της επίδοσης των τίτλων και του επιτηβεννίου έκανε ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου κ. Θεόφιλος Σ. Καραχάλιος.

Τέλος, η τελετή έκλεισε με τις ομιλίες των δύο καθηγητών, του Torstein Torjer Ragnar Meling με θέμα «Future perspectives of European Neurosurgery» και του Sebastien Froelich με θέμα «Skull base surgery of21th century».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες