ΑΡΘΡΑ

Είναι δυνατόν συνάδελφε;

Του Γιώργου Σφήκα 

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης για 46χρονο Εκαβίτη ο οποίος κατω απο αδιευκρινιστες συνθηκες έπεσε με την μηχανή του σε γκρεμό στον Προυσό Ευρυτανίας..

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ , τηλεφώνησε ο ίδιος στην γυναίκα του για το ατύχημα του στις 1+40 , χωρίς όμως να μπορεί να πεί σε ποιό σημείο ακριβώς έπεσε λόγω του σκότους ..

Από εκείνη την ‘ώρα ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση από την πυροσβεστική, την ΕΜΑΚ ,την Αστυνομία, και από πολλούς εθελοντές, που χτενίζουν την περιοχή για να εντοπίσουν τον άτυχο άνδρα…

Λίγο πριν από τις 8 το πρωί του Σαββάτου, ο άνδρας εντοπίστηκε πεσμένος σε γκρεμό πολλών μέτρων, χωρίς τις αισθήσεις του. Φίλος του από το ΕΚΑΒ κατέβηκε αμέσως τον γκρεμό με κίνδυνο της ζωής του, για να διαπιστώσει εάν ο 46χρονος ζει, αλλά δυστυχώς ήταν αργά για τον άτυχο μοτοσικλετιστή.

Άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ ανέλαβαν να κατέβουν με τον ειδικό εξοπλισμό, προκειμένου να μπορέσουν να τον ανασύρουν. Ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Εδώ θα ήθελα να πω μερικά πράγματα…Ισως ο Εκαβίτης να ζούσε αν, όταν έπεσε στον γκρεμό, αφού είχε τις αισθήσεις του, τηλεφωνούσε πρώτα στο 112…

Ο αριθμός 112 λειτουργεί όλο το 24ωρο και έχει την δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του καλούντος με ακρίβεια εκατοστών..

Λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, και επειδή ένα από τα καθήκοντα μου είναι και ο χειρισμός των κλήσεων απο το 112 , έχω να πω οτι το 112 σώζει ζωές…

Δηλαδή…Όταν δέχομαι την κλήση απο το 112 , κατευθείαν ανοίγει στην οθόνη του υπολογιστή μου και ο χάρτης με το ακριβές στίγμα του καλούντος..φαίνονται οι συντεταγμένες ακριβώς…και αυτό το στίγμα το βλέπει κατευθείαν το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία και η πυροσβεστική..και έτσι επιχειρούν κατευθείαν στον τόπο του συμβάντος …και δεν χρειάζεται να ψάχνουν στα τυφλά μέσα στα σκοτάδια να βρουν τον τραυματία…

Γι αυτό , όταν κάποιος που έχει χαθεί, δεν ξέρει που ακριβώς βρίσκεται, και χρειάζεται βοήθεια, το πρώτο τηλεφώνημα που θα κάνει πρέπει να είναι το 112…ούτε στη γυναίκα, ούτε στην ερωμένη, ούτε στο  θείο , ούτε στον παπά, ούτε κάν στο 166 ή στο 100..

Παίρνουμε 112 φίλες και φίλοι…

Στην συγκεκριμένη περίπτωση του ΕΚΑΒίτη, αν τηλεφωνούσε  στο 112 ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική…γιατί συνάδελφε??? χάθηκαν γύρω στις 7 ώρες…και όλοι γνωρίζουμε ότι στην υγεία το κάθε λεπτό μετράει…Ισως…ίσως θα μπορούσε να έχει σωθεί..

Κρίμα ..συλλυπητήρια στην οικογένεια του..

  • Ο Σφήκας Γιώργος είναι Διασώστης του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας 
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες