ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραδιά ποίησης και μουσικής «παρέα» με αστερισμούς και γαλαξίες στον κήπο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας (φωτό – βίντεο)

Μια ξεχωριστή βραδιά ποίησης σε ένα σύμπαν γεμάτο αστερισμούς και γαλαξίες παρακολούθησαν απόψε, το βράδυ της Πέμπτης, οι Λαρισαίοι στον κήπο του Γαλλικού Ινστιτούτο, στο πλαίσιο της 6ης Εβδομάδας Αστρονομίας 2024.

Τη βραδιά διοργάνωσαν το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών και το Σχολείο Αστρονομίας, της ΚοινΣεπ «Έναστρον», με αφορμή το στίχο του εθνικού μας ποιητή «Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη… αστέρια».

Ποιήματα απήγγειλαν οι: Ζωή Γιουρούκη, Μαρία Διαμάντη, Χαρούλα Σανή, Ντόρα Βάγγια, Γεωργία Γιάγκου, Τασούλα Κιούση, Χρύσα Μαστοροδήμου και Βαγγέλης Ρεμπάπης, από τους ποιητές: Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργο Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Καββαδία, Τάσο Λειβαδίτη, Τίτο Πατρίκιο, Ανδρέα Εμπειρίκο, Τάκη Παπατσώνη, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι κ.α.

Τα ποιήματα επέλεξε η φιλόλογος Βίλυ Χαδουλίτση (υπεύθυνη στο Εργαστήρι Ποίησης του ΠΟΚΕΛ «Εδώ μας βρίσκει η ποίηση»), ενώ τη σκηνοθετική φροντίδα και το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Αργύρης Γιουρούκης.

Τη βραδιά πλαισίωσαν με ζωντανή μουσική ο Σπύρος Καβαλλιεράτος στην κιθάρα και η Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού στο τραγούδι.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες