ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Μαύρη» επέτειος στη Λάρισα: Το onlarissa.gr στον τόπο της τραγωδίας 40 χρόνια από τη μοιραία πτώση μαχητικού στον Κίσσαβο (φωτό)

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται αύριο Μεγάλη Πέμπτη, από το τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα, όταν ένα μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας συνετρίβη στον Κίσσαβο.

Μάλιστα, για σαράντα ολόκληρα χρόνια το κουφάρι του μαχητικού F-4E παραμένει ανάμεσα στο πράσινο του Κισσάβου, καλά κρυμμένο, για να πει στους λιγοστούς εξερευνητές του βουνού την τραγική ιστορία του.

Ήταν 2 Μαΐου του 1984, ο 31χρονος τότε ιπτάμενος Σμηναγός Παντελής Παρασκευάς και ο 29χρονος επίσης ιπτάμενος Υποσμηναγός Στέφανος Σαρρής έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος F-4E της 110 Πτέρυγας Μάχης κατέπεσε στον Κίσσαβο.

Τα συντρίμμια του μαχητικού F-4 Phantom της 337 Μοίρας που ακόμη και σήμερα παραμένουν στον τόπο της συντριβής, βρέθηκαν τυχαία από κυνηγό, έξι μήνες μετά την πρόσκρουση του αεροσκάφους στο «Διαβολόρεμα» της Ανατολής Αγιάς.

Η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, 34 χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία, ικανοποίησε μια «ηθική υποχρέωση» ανεγείροντας μνημείο εκεί όπου οι δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους ενώ οι σοροί τους δεν εντοπίσθηκαν ποτέ.

Το onlarissa.gr και ο Γιώργος Κουτσοκέρας βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας και κατέγραψαν εικόνες που 40 χρόνια μετά, ακόμη προκαλούν δέος:

Φωτογραφίες: Γιώργος Κουτσοκέρας / onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις