ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημερίδα με θέμα “Η Τεχνητή Νοημοσύνη στις Τέχνες” στη Λάρισα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας στο πλαίσιο της παρουσίας του στα πολιτιστικά πράγματα καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου και με αποκορύφωση την κεντρική του εκδήλωση τον Νοέμβριο του 2024, διοργανώνει την 3η του ημερίδα για το 2024 με θέμα: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στις Τέχνες, στις 22 Απριλίου και ώρα 18:00 στο JOIST Innovation Park ,Βαλτετσίου και Τριπόλεως, Λάρισα,και όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό θέμα καθώς η τεχνητή νοημοσύνη έχει πλέον διεισδύσει και στην τέχνη. ΄Ένα ενδιαφέρον πάνελ ομιλητών, σε ένα χαλαρό και διασκεδαστικό περιβάλλον θα οδηγήσει τους θεατές σε ένα ενδιαφέρον ταξίδι στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης στις τέχνες.

Θα διερευνήσουν , πώς χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη στη δημιουργία μουσικής, ζωγραφικής, κινηματογράφου, φωτογραφίας κ.α. Από μουσικές συνθέσεις που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη μέχρι εκπληκτική οπτική τέχνη, αυτή η εκδήλωση θα παρουσιάσει τους απίστευτους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία συγχωνεύεται με τη δημιουργικότητα.

Ειδικοί θα ανταλλάξουν απόψεις και θα μοιραστούν τις γνώσεις τους, με διαδραστικές επιδείξεις, ακόμη και κάποιες πρακτικές δραστηριότητες για να συμμετάσχουν όλοι. Είτε είναι κάποιος λάτρης της τεχνητής νοημοσύνης, είτε καλλιτέχνης ή απλά περίεργος για το μέλλον της δημιουργικότητας, αυτή η εκδήλωση είναι για όλους. Τη συζήτηση συντονίζει ο Γιάννης Γιαλαμάς εκπαιδευτής νέων τεχνολογιών. Καλεσμένοι- ομιλητές: Παναγιώτης Καραχάλιος, δημιουργός ΆΙ, Κυριάκος Σκουλαρίκης, καθηγητής τεχνητής νοημοσύνης, , Κωνσταντίνος Κακαρούντας, ιδιοκτήτης της Dahouse Studio και Πρόεδρος της ASIFA Hellas – Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων, Σέμης Πετράκης, ραδιοφωνικός παραγωγός και διευθυντής του MUSICA RADIO.

Στο πάνελ και ο Θωμάς Παπαλιάγκας δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ο οποίος θα αναφερθεί στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και των προβλημάτων που μπορούν να προκύψουν από την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στις τέχνες.

Στην τεχνική επιμέλεια της ημερίδας, ο Αργύρης Γιουρούκης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες