ΑΡΘΡΑ

Οι πιέσεις ενόψει των εκλογών της Κυριακής

Του Νίκου Ράπτη

Άφωνοι παρακολουθούμε οι Θεσσαλοί τον ορυμαγδό των πιέσεων που ασκεί η Κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του Κώστα Αγοραστού, ώστε αυτός να ξεκινήσει, αισίως, την τρίτη… οκταετία του.

Ο Αγοραστός αποδοκιμάστηκε την Κυριακή. Σε σχέση με το 2019, έχασε το ένα τρίτο των ψήφων του και το ένα τέταρτο των ποσοστών του. Πάνω από το 60% του εκλογικού σώματος τον καταψήφισε. Μετά από δεκατρία χρόνια στην εξουσία, οι κατεστραμμένοι Θεσσαλοί είπαν καθαρά ότι θέλουν αλλαγή στην Περιφέρειά τους.

Προκειμένου να διασωθεί πολιτικά και δικαστικά, ο Αγοραστός εγγυήθηκε στην Κυβέρνηση πως, εφόσον επανεκλεγεί, θα φιμώσει τους Θεσσαλούς, ώστε να μην έχουν κανένα λόγο στην κατανομή των δισεκατομμυρίων της Ανασυγκρότησης. Το «χαρτί» θα μοιραστεί ανεξέλεγκτα, από τον Πρωθυπουργό και το περιβάλλον του. Επανεκλογή Αγοραστού σημαίνει «πράσινο φως», ώστε η Ανασυγκρότηση να γίνει υπόθεση της… Αθήνας, μακριά από τις ανάγκες και τις απόψεις των τοπικών κοινωνιών. Μετά από αυτό, ο Αγοραστός έγινε ο αγαπημένος του Μαξίμου, που οργάνωσε ολόκληρη εκστρατεία, για να «τουμπάρει» τη Θεσσαλία και να διατηρηθεί το status quo. Ο Αυγενάκης ήρθε στη Λάρισα με… καρότα (υποσχόμενος πρωτοφανείς αποζημιώσεις, κομμάτι ύποπτο σε εποχές δημοσιονομικής πειθαρχίας), αλλά και με μπαστούνι (συνδέοντας ευθέως την εκταμίευσή των χρημάτων με το εκλογικό αποτέλεσμα!) «Εάν δεν αλλάξετε την ψήφο σας, δεν έχει… μπικικίνια» ήταν το… πολιτικό μήνυμα του οιονεί… Λαρισαίου της Κυβέρνησης.

Φτάνουν στο σημείο να απειλούν τον πρώην Δήμαρχο Λαρισαίων Τζανακούλη, που οι Λαρισαίοι Νεοδημοκράτες τιμούσαν με την ψήφο τους επί δεκαπέντε χρόνια, πως θα τον… διαγράψουν από… το σπίτι του εάν η… ανιψιά του δεν υποστηρίξει τον απερχόμενο Περιφερειάρχη! Ο ίδιος ο Μητσοτάκης έρχεται την Παρασκευή στη Λάρισα, για να επιθεωρήσει την… κατάκτηση της Θεσσαλίας και -πιθανότατα- να επιδείξει προσωπικά τα… κεφάλια των «ανταρτών».

Η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται στους πλημμυροπαθείς όπως οι παραδοσιακοί κομματάρχες στις περιθωριακές πληθυσμιακές ομάδες: «πόσα θες για την ψήφο σου; Φτάνουν τόσα;»

Όπως όλες οι μεγάλες παρατάξεις, έτσι και η Δεξιά έχει σφυρηλατηθεί με αξίες και σε αγώνες, όχι με δοσοληψίες και με υποταγή. Οι συντηρητικοί είναι νοικοκυραίοι, όχι υπήκοοι! Βέβαια, πολλοί κυβερνητικοί είναι εύκαμπτοι «τεχνοκράτες» με προϋπηρεσία σε κυβερνήσεις διαφόρων κομμάτων, και φαίνεται να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Θεωρούν πως «όλα γίνονται», με την κατάλληλη τιμή! Την Κυριακή, θα διαπιστώσουν πως οι Θεσσαλοί δεν ξεπουλάμε εύκολα το μέλλον μας και δεν υποτασσόμαστε τόσο άνετα.

Ο Νίκος Ράπτης είναι Διευθυντής στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Λάρισας με τον Δημ. Κουρέτα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες