ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βιβλίο του «Λεωφόρος Βυσσινί» παρουσιάζει στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας ο Νίκος Καλτσάς

Λεωφόρος Βυσσινί. Σχήμα Λόγου. Είναι ας πούμε, η λεωφόρος που κατοικούμε, που συμβαίνουν διάφορα, μεγάλα, μικρά, σημαντικά, χαρούμενα, λυπητερά, μα κι΄απέραντα ευγενικά. Και όλα σκεπασμένα από ένα τρυφερό και απέραντο Βυσσινί ουρανό¨

Το Βιβλίο του Νίκου Καλτσά αποτελεί ένα σύντομο και γλαφυρό αφήγημα με ροή που κυλά σαν τραγούδι για την πόλη που ζούμε, τη Λάρισα, με αφορμή την πολύβουη και διάσημη, υποθετική Λεωφόρο Βυσσινί.

Ο Νίκος με αυτό το βιβλίο φέρνει στην επιφάνεια λεπτομέρειεςτης πόλης μέσα από τις χαραμάδες, τις ρωγμές της που αφήνουν χώρο να τη μελετήσεις παρατηρώντας μικρές και καθημερινές στιγμές.

Από την άλλη πλευρά παρουσιάζει και την οπτική της πόλης μέσα από τη βίωσή της ως ενεργός πολίτης που περνά με ευθύνη μπροστά και συμβάλει στην καθημερινή ροή και στον παλμό της.

Δομές της πόλης, οράματα, στόχοι και επιθυμίες, μικρά και μεγάλα περιστατικά συνθέτουν ένα σύνολο σύντομων και παιγνιωδών αφηγημάτων που καταφέρνουν μέσα από την απλή και προσιτή γλώσσα να αποδόσουν την ουσία της σχέσης του Νίκου, αλλά και όλων των πολιτών, με τη Λεωφόρο Βυσσινί, με τη Λάρισα.

Ο Νίκος Β. Καλτσάς είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός και Πολεοδόμος. Σπούδασε στο Παρίσι στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Πανεπιστήμιο Παρισιού VIII.

Mέρος του ελεύθερου χρόνου το αφιερώνει στη ζωγραφική και στη συγγραφή. Στο ενεργητικό του έχει τέσσερις εκθέσεις με έργα ζωγραφικής, καθώς επίσης και παρουσιάσεις δημόσια των συγγραφικών του έργων με τίτλους:                                  ¨Στο Παρίσι φοιτητής¨, ¨Λάρισα: Ξεφυλλίζοντας την πόλη¨, ¨Στο χωριό με τους φτελιάδες¨, ¨Σε Σχήμα Νι¨.

Άνθρωπος της προσφοράς, πολίτης ενεργός και δραστήριος  εμπλέκεται στα κοινά για καλό σκοπό. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λαρισαίων, Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας σήμερα, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας.

¨Εχει πολλή ζωή και ζωντάνια η Βυσσινί λεωφόρος, νύχτα και μέρα ύπνος δεν την πιάνει. Έχει πολλά παιδιά, πολλές μητέρες πολλά οχήματα. Τα οχήματα και οι σκέψεις είναι φορτωμένα ελπίδες όνειρα…¨

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Εύη Καλούδη.
H ανάγνωση των κειμένων θα γίνει από τον Αργύρη Γιουρούκη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες