ΚΟΣΜΟΣ

Kοσσυφοπέδιο: Η πρόληψη της βίας και της δολοφονίας γυναικών απαιτεί επείγουσα παρέμβαση δήλωσε ο Αμερικανός Πρέσβης

Ο Αμερικανός Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κόσοβο, Jeff Hovenier, δήλωσε ότι οι πρόσφατες περιπτώσεις δολοφονιών και αυτές της ενδοοικογενειακής βίας δείχνουν την ανάγκη να γίνουν περισσότερα για την πρόληψη της βίας κατά κοριτσιών και γυναικών.

«Σήμερα 17/4 την Εθνική Ημέρα Πένθους, στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Κοσσυφοπεδίου, τιμώντας τα θύματα της γυναικοκτονίας και όλες τις γυναίκες του Κοσσυφοπεδίου που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Πρόσφατες δολοφονίες και πράξεις ενδοοικογενειακής βίας υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση και την πρόληψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Πρέπει να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία όπου κάθε άτομο μπορεί να ζει χωρίς φόβο και χωρίς να πληγώνεται», έγραψε ο Hovenier στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Επίσης, άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι έχουν καταδικάσει τη βία κατά των γυναικών, ενώ απαιτούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγικές περιπτώσεις.

Μέσα σε μόλις πέντε ημέρες στο Κόσοβο καταγράφηκαν δύο περιπτώσεις δολοφονίας γυναικών από τους συζύγους και τους πρώην συζύγους τους.

Αυτό έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, ενώ η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Vjosa Osmani, κήρυξε την Τετάρτη (17/4) ημέρα πένθους.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις