Συνταγές

Γιατί λασπώνει ο χαλβάς;

Θέλεις να φτιάξεις έναν ωραίο μοσχμυριστό και νόστιμο χαλβά σιμιγδαλένιο αλλά εκεί που τον ετοιμάζει βλέπεις ότι ο χαλβάς είναι λασπωμένος.. Ξέρεις γιατί λασπώνει ο χαλβάς; Δεν είναι ότι δεν έκανες κάτι σωστά, ίσως η ανυπομονησία να τον φας σε έκανε απρόσεκτη και απρόσεκτο.

Για πάμε να δούμε το μοναδικό λάθος που κάνεις και λασπώνει ο χαλβάς.

ΓΙΑΤΙ ΛΑΣΠΩΝΕΙ Ο ΧΑΛΒΑΣ;

Ο χαλβάς λασπώνει όταν βιάζεσαι να τον βγάλεις από την κατσαρόλα. Δεν πρέπει να βιάζεσαι καθόλου με τον χαλβά, πρέπει να τον αφήσεις να απορροφηθεί η υγρασία αλλιώς το λάσπωμα είναι αναπόφευκτο.

Για να μην λασπώσει ο χαλβάς τον αφήνεις μέχρι να μπορεί να ξεκολλάει με ευκολία από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Ένας άλλος τρόπος για να καταλάβεις ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος είναι όταν δημιουργούνται αυλακώσεις κατά το ανακάτεμα με την κουτάλα.

Αφού έμαθες γιατί λασπώνει ο χαλβάς, δες και τι υλικά χρειάζεσαι:

  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 3 μεγάλα πορτοκάλια
  • 2 κ.τ.σ. κουκουνάρι

Δες και την εκτέλεση του Χαλβά –> Χαλβάς 1 2 3 4

The post Γιατί λασπώνει ο χαλβάς; appeared first on Πέτρος Συρίγος.

Πηγή: petros-syrigos.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις