ΛΑΡΙΣΑ

Μια βραδιά στο Αστεροσκοπείο Λάρισας, μια βραδιά γεμάτη αστέρια

Η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Σχολείο Αστρονομίας Έναστρον και τον Αστρονομικό Παρατηρησιακό Όμιλο Λάρισας, πραγματοποίησε με επιτυχία μια μαγευτική αστρονομική βραδιά στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας.

Η εκδήλωση, με τίτλο “Μια Βραδιά στο Αστεροσκοπείο”, προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της αστρονομίας και να θαυμάσουν την ομορφιά του έναστρου ουρανού. Παρατήρησαν τη Σελήνη, μέσω τηλεσκοπίων που τοποθετήθηκαν στο χώρο, και εντυπωσιάστηκαν από το πλήθος των κρατήρων που υπάρχουν πάνω στη σεληνιακή επιφάνεια.

Οι κ.κ. Ιωάννης Χουϊνάβας, φυσικός και υπεύθυνος λειτουργίας του Δημοτικού Αστεροσκοπείου, Γεώργιος Μπιρσιάνης, Διευθυντής του Σχολείου Αστρονομίας Έναστρον και Στέφανος, Σοφολόγης Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αστρονομικού Παρατηρησιακού Ομίλου Λάρισας, μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, έμαθαν στους συμμετέχοντες να αναγνωρίζουν γνωστούς αστερισμούς του ουράνιου θόλου, όπως είναι η Μεγάλη και η Μικρή Άρκτος, ο Ωρίωνας και οι Δίδυμοι, και απάντησαν σε ερωτήσεις που τους τέθηκαν.

O κ. Iωάννης Χουϊνάβας μετέφερε στους παρευρισκομένους τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Αντιδημάρχου Παιδείας και Άθλησης κ. Ηρακλή Γερογιώκα και της Διευθύντρια Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων κ Σταυρούλας Μπαξεβάνου.

 

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό και η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 6ης Εβδομάδας Αστρονομίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες