Ηρακλής Γερογιώκας

Η δημοτική αρχή κουράστηκε και κούρασε…

Στα  49 μου κάνω όνειρα και έχω φιλοδοξίες, προσπαθώ, άλλοτε πετυχαίνω και άλλοτε όχι, πέφτω και ξανασηκώνομαι. Προσπαθώ να διορθώσω ακόμη ελαττώματα και λάθη, σχεδιάζω για το άμεσο και μακροπρόθεσμο μέλλον σαν να είμαι 2-3 δεκαετίες πίσω.

Είμαι λοιπόν ο τελευταίος που θα επηρεαστώ από  το αφήγημα ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Λάρισας, σε περίπτωση επανεκλογής του θα είναι 76 ετών στη λήξη της επόμενης θητείας. Είμαι ο τελευταίος που θα λοιδορήσω αυτό που ακούγεται παράδοξο και στους πιο στενούς του συνεργάτες: ότι θέλει άλλες δυο θητείες για να ξεπεράσει σε χρόνια θητείας τον κ.Τζανακούλη.

Πέρα από την ηλικία και τις προσωπικές φιλοδοξίες, υπάρχουν ζητήματα στην πόλη που τίθενται και θα τίθενται καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο. Φαίνεται ότι τα εννιά χρόνια της δημαρχίας Καλογιάννη είναι πολλά. Έγιναν λάθη και αυτό είναι φυσιολογικό. Το πολιτικά ανορθόδοξο  είναι ότι σε κάθε παρατήρηση, σε κάθε πρόταση, επαγγελματικών ομάδων ή συμπολιτών μιας συγκεκριμένης περιοχής που επηρεάζονται αρνητικά από μια εσφαλμένη κατ’ αυτούς πολιτική- το ΣΒΑΚ, λόγου χάρη- υψώνεται ένα σύννεφο αμφισβήτησης, απαξίωσης των πολιτών που το θέτουν και  γίνεται μια προσπάθεια επικοινωνιακής αντιμετώπισης με όρους και πρακτικές άλλων εποχών και καθεστώτων. Ταυτόχρονα, συμπεριφορές που έλκουν την προέλευσή τους στην αλαζονεία της εξουσίας είναι καθημερινά στην ατζέντα. Το καταμαρτυρούν δημοτικοί υπάλληλοι, απλοί πολίτες αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων. Ίσως είναι και κάπως ανθρώπινο. Εννιά χρόνια είναι αρκετά.

Η απάντηση στην κριτική της αντιπολίτευσης κινείται στο ίδιο πλαίσιο. Τόσο στο πρόσφατο θέμα των απευθείας αναθέσεων αλλά και στην επαίσχυντη άρνηση της δημοτικής αρχής να χρηματοδοτήσει την παρουσία του Θεσσαλικού Θεάτρου στο Ηρώδειο, η μπάλα δεν πετάχτηκε απλά στην εξέδρα, αλλά στο διπλανό χωριό.

Εάν δεν πρόκειται για επικοινωνιακά τερτίπια τότε έχουμε μπροστά μας την παύση της επαφής με την πραγματικότητα. Καταστάσεις δηλαδή που ξεφεύγουν της προσοχής και αντίληψης του δημάρχου.  Δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι το χειρότερο. Είναι όμως και οι δύο συνιστώσες επικίνδυνες για το παρόν και το μέλλον της πόλης. Ο κ.Καλογιάννης κουράστηκε, και κούρασε.

Ο Ηρακλής Γερογιώκας είναι εκπαιδευτικός, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας με την παράταξη “Η Λάρισα που μας αξίζει” και Συντονιστής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες