Ηρακλής Γερογιώκας

Θα μας κάψει ο Θεός, ΝΙΚΗ….

….και δεν θα έχουμε καν προλάβει να διαβάσουμε τις επιστολές του Ιησού που μας έχει τάξει ο Βελόπουλος σε αντάλλαγμα με την βουλευτική έδρα στο νομό, που θα την πάρει ή αυτός ή ο σύντροφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Επικό ερωτικό βόλεμα που αν επιτευχθεί θα ανταγωνιστεί την άνοδο της Καμίλλα Πάρκερ- Μπόουλς στο θρόνο της Αγγλίας.

Όλοι αυτοί όμως είναι αμαρτωλοί και δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάτι καλύτερο από την επιδίωξη των γήινων. Η ΝΙΚΗ όμως;

Γνώρισα τη ΝΙΚΗ μέσω κάποιων μηνυμάτων που μου έστειλαν φίλοι -μοναχοί στο Άγιο Όρος. Δεν μπήκα στον κόπο να τους ενημερώσω για την εξέλιξη της παρωδίας όταν προ αρκετών ημερών έμαθα ότι άνθρωποι του κόμματος επικοινωνούσαν με επιφανείς Λαρισαίους προτείνοντας τους την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο, μιλώντας με απαξίωση για την πρώτη σε σταυρούς υποψήφια, κ.Ζιάκα, την οποία δεν γνωρίζω. Οι προτάσεις τους περί της βουλευτικής αποζημίωσης ήταν από ότι κατάλαβα, θολές και ανεξιχνίαστες.

Τελικά, όπως μάθαμε, επιλέχτηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος και προτάθηκε μια έμμισθη θέση στην κ.Ζιάκα, όπως ακριβώς έγινε και στην Ελληνική Λύση. Προς τιμήν της, η κ.Ζιάκα δεν δέχτηκε την πρόταση. Η εξέλιξη αυτή είναι προφανώς αποκαρδιωτική για πολλούς ψηφοφόρους που πίστεψαν σε μια διαφορετική ρητορική η οποία παρέπεμπε σε επιλογή ατόμων με διαφορετικές προσλαμβάνουσες. Εξαιρώντας κάποιες τρέλες στο πρόγραμμα, οι οποίες διέπουν την ελληνική ακροδεξιά και είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος της απαξίωσής της, έβλεπε κάποιος ένα αφήγημα περί πατρίδας και θρησκείας, το οποίο ηχούσε ρομαντικά στα αυτιά τους μεν, θα έπρεπε όμως να χτυπά καμπανάκια στη λογική τους δε.

Τελικά η ΝΙΚΗ αποδείχτηκε εγκόσμια και αμαρτωλή, τόσο που δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ούτε ο πιο πονηρεμένος ψηφοφόρος της, ούτε ο πιο μακιαβελικός θεωρητικός του λαϊκισμού. Αν μάθαμε κάτι από αυτόν τον κλαυσίγελο είναι ότι τελικά δεν υπάρχει σωτηρία. Θα μας κάψει ο Θεός.

Ο Ηρακλής Γερογιώκας είναι Συντονιστής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες