ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε στη Δημοτική Πινακοθήκη το διεθνές συνέδριο για το Νίκο Καζαντζάκη – Η “φύση” του έργου του θα εμπνεύσει τη Λάρισα (φωτό – βίντεο)

Στη Λάρισα και συγκεκριμένα στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα φιλοξενείται από απόψε το βράδυ της Παρασκευής το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με κεντρικό θέμα: «Η φύση στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη».

Το συνέδριο είναι υβριδικό, με ζωντανή ή διαδικτυακή παρουσία μέσω της πλατφόρμας zoom και χορηγεί σε όλους συμμετέχοντες πιστοποιητικό. Επίσης, για όσους αδυνατούν να παρευρεθούν δια ζώσης δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησής του μέσω Youtube και καναλιού ΔΕΦΝΚ ΕΛΛΑΔΑ.

Για το συνέδριο δηλώσεις έκανε η κα Σοφία Νταλαμπέκη, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΕΦΝΚ Ελλάδος, αναφέροντας πως ο Νίκος Καζαντζάκης: “μας εμπνέει όλους και μας δίνει τροφή για σκέψη με το έργο και τη στάση ζωής που είχε” ενώ εν συνεχεία επεσήμανε πως: “Ο πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ Γιώργος Στασινάκης είναι πολύ χαρούμενος για τη διεξαγωγή του συνεδρίου στη Λάρισα”.

Το παρών στην έναρξη του συνεδρίου έδωσε κι ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Δεληγιάννης τονίζοντας την αξία του και δηλώνοντας πως: “Πρόκειται για ένα συνέδριο που φιλοδοξεί να συνδέσει το έργο του Καζαντζάκη επικεντρώνοντας το κομμάτι της φύσης με τη σύγχρονη καθημερινότητα, με την τοπική κοινωνία και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αντιληφθούμε το έργο του, που είναι πάντα επίκαιρο.”

Το Συνέδριο πραγματοποιείται από τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Λαρισαίων, με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και τη “Λάρισα η Πόλη που Μαθαίνει”.

Με την υποστήριξη μεταξύ άλλων, του Ομίλου Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Λάρισας – ΟΦΙΝΙΚΑΛ και του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας – ΠΟΚΕΛ.

Το συνέδριο θα στεγάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη για ένα τριήμερο έως και τη Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες