ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λογοτεχνική μέθεξη στο Γυμνάσιο Αρμενίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης του Γυμνασίου-Λ.Τ. Αρμενίου είχαν πρόσφατα την ευκαιρία να προσεγγίσουν με έναν διαφορετικό και καινοτόμο τρόπο το μάθημα της λογοτεχνίας, μέσω μιας δράσης που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι καθηγήτριες του σχολείου Φωτεινή Καραδούκα και Βάνα Γαλανοπούλου και αφορούσε την επαφή με τη συγγραφέα Φλώρα Γαϊτάνου – Γουγουλιά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες της τεχνολογίας και, εν είδει τηλεκπαίδευσης, συνομίλησαν διαδικτυακά με τη συγγραφέα, με αφορμή το ανέκδοτο παραμύθι της «O Κλεφτοχαμόγελος και τα Xριστουγεννιάτικα Στολίδια». Γνώρισαν εξ αποστάσεως τη συγγραφέα και συζήτησαν μαζί της, θέτοντας ερωτήματα και μαθαίνοντας για την τέχνη της μέσα από μια αυθεντική εμπειρία βιωματικής μάθησης.

Εξάλλου η συγγραφέας είναι πολυσύνθετη και πολυτάλαντη δημιουργός, καθώς, εκτός από τη συγγραφή παραμυθιών και διηγημάτων, ασχολείται με την τέχνη του κολλάζ και των μικτών τεχνικών, έχοντας στο ενεργητικό της 5 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε 2 ομαδικές εκθέσεις ερασιτεχνών καλλιτεχνών, ενώ έχει βραβευτεί επανειλημμένως για το λογοτεχνικό της έργο, το οποίο μπορεί να διαβάσει κάποιος στο blog του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.perataria.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες