ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Blindfold – Η Νύχτα του Κυνηγιού” – Από την ομάδα «ΘΕ.ΑΜ.Α.» στο ΔΩΛ

Η ομάδα «ΘΕ.ΑΜ.Α.» – Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία, παρουσιάζει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 21.00, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στο πλαίσιο του 5ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών, την παράσταση “Blindfold – Η Νύχτα του Κυνηγιού”

Το «Blindfold – Η νύχτα του κυνηγιού» είναι ένα θεατρικό κείμενο ενάντια στην αλαζονεία, το θράσος, την υποτίμηση, τη στέρηση ελπίδας.

Το έργο είναι μια καταγγελία εναντίον των μεθόδων επιβολής, συμμόρφωσης και υπακοής σε κανόνες με σκοπό την καταστολή αντιδράσεων, τον θρίαμβο της Αρχής. Αναφέρεται σ ‘ ένα μέλλον πλήρους  πολιτικής  και πολιτισμικής αδράνειας.

Ο Duke και η Donna είναι πολιτικοί  κρατούμενοι και υποχρεώνονται στην άσκηση   κοινωφελούς  εργασίας   έναντι  ποινής. Λόγω του αντισυμβατικού τους χαρακτήρα θεωρούνται παραβάτες, πιθανοί ταραξίες και ανατροπείς και τίθενται στην υπηρεσία της μπουρζουαζίας ως καλλιτέχνες – διασκεδαστές, παράγοντας εφήμερη στρατευμένη τέχνη, μόνη μορφή τέχνης στις μελλοντικές τούτες κοινωνίες.

Ζωτικός τους χώρος ένα δωμάτιο – κλουβί. Τους παρέχουν τροφή, ανάλογη της αποδοτικότητάς τους και φάρμακα για την καταπολέμηση κάθε ψυχικής νόσου ως συνέπεια της περιθωριοποίησης, της φυλάκισης, της απομόνωσης, των στερήσεων, του εξευτελισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η διαπόμπευσή τους ολοκληρώνεται με τις μάσκες λύκων που είναι αναγκασμένοι να φορούν σε κάθε τους εμφάνιση, μιας και οι λύκοι δεν ‘‘χορεύουν’’ ποτέ  σε τσίρκο.

Η συγγραφέας του έργου Σοφία Σταυρακάκη, μία πολυσχιδής καλλιτέχνιδα των παραστατικών τεχνών, σκηνοθέτησε την παράσταση, στην οποία επίσης παίζει. Μαζί της επί σκηνής ο ιδρυτής του ΘΕ.ΑΜ.Α. Βασίλης Οικονόμου, ο Κωνσταντίνος Λούκας και η Χάννα Ελ Χατζ Ομάρ.

Παίζουν:

Βασίλης Οικονόμου

Σοφία Σταυρακάκη

Κωνσταντίνος Λούκας

Hannah El Haj Omar

Συντελεστές της παράστασης:

 

Μουσική: Ηλίας Κουρτπαρασίδης

VideoArt: Σοφία Σταυρακάκη-Ηλίας Κουρτπαρασίδης

Φωτογραφίες: Peny Delta

Εισιτήριο 3 ευρώ

Trailer παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=RyvE8uMvL8k

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις