ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας στην Καρδίτσα

Στη λειτουργία Συμβουλευτικού Κέντρου στην Καρδίτσα, με υπηρεσίες υποστήριξης για τις γυναίκες θύματα βίας, στοχεύει η ένταξη στο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 σχετικού έργου, ύψους άνω των 200.000 ευρώ, που αφορά στην επιχορήγηση του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, στο πλαίσιο του οποίου θα λειτουργήσει η νέα δομή.

Η χρηματοδότηση αφορά στην λειτουργία για 3 (τρία) έτη του Συμβουλευτικού Κέντρου από το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας για την καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών που χωροθετούνται στην Θεσσαλία το οποίο και περιλαμβάνεται στο Δίκτυο Δομών πανελλαδικής κάλυψης για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Στόχος των Συμβουλευτικών Κέντρων είναι η παροχή υπηρεσιών άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας, η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών, καθώς και η υποστήριξη των γυναικών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν απαιτείται. Η αρωγή πραγματοποιείται με Δράσεις ψυχοκοινωνικής στήριξης, προώθησης στην απασχόληση, δικτύωσης καθώς και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Ωφελούμενες από την παρέμβαση είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί και υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή / και πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμΕΑ, άνεργες κ.λπ.), χωρίς περιορισμό ως προς τη γεωγραφική προέλευση των ωφελουμένων γυναικών. Το έργο θα υλοποιηθεί με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, «σε μια δύσκολη εποχή, προχωράμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, δίνουμε λύσεις και ενισχύουμε τα Κέντρα Γυναικών, που βοηθούν τις ευπαθείς ομάδες. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, όσο αυτό είναι δυνατό, τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες στη δύσκολη αυτή συγκυρία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις