ΑΡΘΡΑ

Με την Ελλάδα δεν παίζουμε!

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου η απειλή για την Ελλάδα να γυρίσει το ρολόι της ιστορίας δεκαετίες πίσω είναι πλέον ορατή. Όσα έως πρόσφατα θεωρούσαμε δεδομένα, κεκτημένα, βέβαια, κινδυνεύουμε να τα απολέσουμε.

Η ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, η κοινωνική συνοχή και ειρήνη, τα αγαθά ενός κοινωνικού κράτους τελούν υπό αίρεση. Η παρακμή του παρασιτικού οικονομικού μοντέλου της μεταπολίτευσης και η αλλοπρόσαλλη πασοκική διακυβέρνηση της τελευταίας διετίας μας έφεραν στο χείλος της αβύσσου.

Χρέος μας, λοιπόν, να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να πείσουμε για την αναγκαιότητα μιας διαφορετικής πολιτικής. Και τους ευρωπαίους εταίρους μας και τους πολίτες. Στους πρώτους φαίνεται ότι βρίσκουμε πλέον ευήκοα ώτα. Και μάλιστα σε μια Ευρώπη που δείχνει να αναζητά μια διαφορετική πορεία για την υπέρβαση της κρίσης. Στο εσωτερικό, όμως, όπως έδειξαν και οι εκλογές της 6ης Μαΐου το κριτήριο επιλογής των ψηφοφόρων ήταν η έκφραση της οργής και η τιμωρητική διάθεση. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν πλέον τον κίνδυνο απομόνωσης της Ελλάδος και απομάκρυνσής της από τη Ευρώπη, γεγονός που θα ισοδυναμούσε με μια νέα μικρασιατική καταστροφή.

Στις εκλογές του Ιουνίου δεν γίνεται απλά μια αντιπαράθεση θέσεων, αλλά μια σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων. Από τη μια, εμείς που πιστεύουμε ότι πρέπει να παραμείνουμε μέσα στην Ευρώπη που αλλάζει και από την άλλη, οι λαϊκιστές της αριστεράς και της δεξιάς που παίζουν με το αύριο της Ελλάδας,  ρισκάροντας την έξοδο από την ευρωζώνη και την απομόνωση.

Γι’ αυτούς τους λόγους, η συγκρότηση ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού Πατριωτικού Μετώπου είναι εθνική ανάγκη. Η συστράτευση πολιτικών δυνάμεων και προσώπων που συμφωνούν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας φέρνει πιο κοντά τη νίκη στις εκλογές. Η δυναμική που αναπτύσσεται, το αίσθημα ενότητας που καλλιεργείται, η αύξηση των φωνών που αρθρώνουν δημόσιο λόγο και στηρίζουν τις θέσεις για το ευρωπαϊκό αύριο της χώρας έχουν πολλαπλό όφελος.

Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει μεμψιμοιρίες και μικροκομματικές λογικές. Το παρελθόν, οι όποιες πικρίες, οι προσωπικές στρατηγικές, θεμιτές ίσως σε άλλες εποχές, σήμερα απέναντι στον υπαρκτό κίνδυνο καταστροφής της πατρίδας παραμερίζονται. Γιατί με την Ελλάδα δεν παίζουμε!

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου,

Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λαρίσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις