Παρασκήνιο

Η Λίτσα, ο γιατρός και τα σενάρια για βουλή και περιφέρεια

Ο άνεμος ανανέωσης που πνέει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη με την επιστροφή στελεχών και την ενσωμάτωση προσώπων από άλλους πολιτικούς φορείς, έχει ανοίξει – πέραν από… ορέξεις – κι έναν ευρύ εσωτερικό διάλογο ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σε ότι αφορά το Περιφερειακό ψηφοδέλτιο, κάποιοι έχουν σπεύσει να προεξοφλήσουν την υποψηφιότητα του Νίκου Τσιλιμίγκα για δεύτερη φορά. Μία άποψη που κατά πολλούς ερμηνεύεται ως προσπάθεια «αποσυμφόρησης» του βουλευτικού ψηφοδελτίου, όπου ένας ακόμη ισχυρός παίκτης, θα δημιουργούσε επιπρόσθετο ανταγωνισμό στους ήδη πολλούς «πρωτοκλασάτους».

Από την άλλη όμως, η «χλιαρή» αντιπολιτευτική παρουσία του καταξιωμένου καρδιοχειρουργού στα περιφερειακά δρώμενα στην παρούσα θητεία, αλλά και το γεγονός πως κάποιοι πιστεύουν πως “το 2019 είναι ευκαιρία για νίκη”, δημιουργούν ήδη ένα διαφορετικό κίνημα θιασωτών της άποψης ότι «η κεντροαριστερά οφείλει να εκπροσωπηθεί με ένα διαφορετικό πρόσωπο που να μπορεί να κερδίσει στις επόμενες εκλογές».

Το παραπάνω θεώρημα συμπληρώνεται από πλειάδα ονομάτων, μεταξύ αυτών και της πρώην υποψήφιας νομάρχη Λάρισας και υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Λάρισας το 2014, Ευαγγελίας Λιακούλη. Η κ. Λιακούλη σιωπά πολιτικώς και διατηρεί τα χαρτιά της κλειστά, επιλέγοντας το τελευταίο διάστημα να αφιερώνει την ενέργειά της στο κέντρο πρόληψης του ΟΚΑΝΑ ως εθελόντρια πρόεδρος.

Ωστόσο, η ενεργή και ισχυρή παρουσία της σε ότι αφορά τα καθήκοντά της στο περιφερειακό συμβούλιο, ούσα η κύρια έκφραση της αντιπολίτευσης, την καθιστά μία λύση από το «πάνω ράφι».

Τι θα επικρατήσει στο τέλος και ποια η τελική απόφαση του κ. Τσιλιμίγκα; Πώς θα πορεύτεί η κ. Λιακούλη και τι θα προτείνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη; Πώς θα διαμορφωθούν οι καραμπόλες στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο; Πώς θα εξελιχθούν οι όποιες ζυμώσεις σε αυτοδιοικητικό επίπεδο με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα δείχνουν πως ο Κώστας Αγοραστός θα χρειαστεί να περιμένει αρκετά ακόμη, για να μάθει τον βασικό του αντίπαλο…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις