Παρασκήνιο

Έτσι βλέπουν στο δήμο Λαρισαίων το δρόμο για την ανάπτυξη της πόλης

Σήμερα ολοκληρώνεται η έκθεση “AgroThessaly 2017” και στην Ίωνος Δραγούμη δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για την υλοποίηση αλλά και τα αποτελέσματα που έφερε.

Εκατοντάδες εκθέτες και χιλιάδες επισκέπτες αλλά και αντιπροσωπείες από γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία η Αλβανία, τα Σκόπια και η Βουλγαρία. Στην συνέντευξη τύπου με αφορμή την έναρξη της εν λόγω έκθεσης την περασμένη Πέμπτη ο δήμαρχος Λαρισαίων περιγράφοντας το όραμα του δήμου για την Λάρισα τόνισε: “τα βήματα για την ανάπτυξη της πόλης τα κάνουμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση”.

Είναι αλήθεια ότι στο δήμο ποντάρουν πολύ στην συνεργασία τους με την ΔΕΘ-HELEXPO, όμως φαίνεται πως αυτό είναι ο ένας πόλος που θα βοηθήσει στην εξωστρέφεια της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr στο δήμο υπάρχει σχέδιο Μάρκετινγκ το οποίο θέλει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα αλλά και τα προϊόντα  της περιοχής, ώστε αυτά να γίνουν ακόμη περισσότερο γνωστά και αναγνωρίσιμα.

Οι πυλώνες στους οποίους κινείται το συγκεκριμένο σχέδιο είναι δύο:

α) Ανάπτυξη του σχεδίου διοργάνωσης  εκθέσεων. Είναι γνωστή η επιδίωξη η Λάρισα να μπει στο εκθεσιακό χάρτη σε εθνικό αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Την Σκεπαστή στη Νεάπολη ο δήμος θέλει να την αναβαθμίσει και να την πιστοποιήσει ώστε εκεί να μπορούν να φιλοξενηθούν και άλλες εκθέσεις κλαδικού χαρακτήρα.

β) Με βάση το παραπάνω σχέδιο, μιλάμε για την ανάπτυξη τριήμερου τουρισμού στην πόλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η “AgroThessaly”, είχε διάρκεια 3 ημερών και οι επισκέπτες Έλληνες και ξένοι έμειναν, και περιηγήθηκαν στην πόλη.

Ανάλογα θα γίνει και με άλλες εκθέσεις που θα γίνουν στην πόλη οι οποίες θα είναι διάρκειας 3 ημερών.

Αρχής γενομένης από την έκθεση αποσταγμάτων που θα γίνει το Μάιο ή το Ιούνιο στο Αλκαζάρ. Μιλάμε για μια έκθεση που θα προβάλει το Τσίπουρο του Τυρνάβου βοηθώντας την τοπική αγορά. Ανάλογα θα γίνει και με παραγωγούς ούζου και άλλων προϊόντων απόσταξης.

Σε όλα τα παραπάνω αν προσθέσουμε και την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και των άλλων αξιοθέατων της πόλης, η Λάρισα γίνεται ένας πολύ καλός προορισμό για τον καθένα να για να τον επισκεφτεί.

Π.Γ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις