ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσίασε το “Μουσικότροπο” το βράδυ του Σαββάτου στο ΔΩΛ (Φωτό- Video)

Με μία σπουδαία συναυλία έγινε η έναρξη του νέου Φεστιβάλ Μουσικότροπο που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας το Σάββατο 21 Ιανουαρίου.
Την παράσταση παρακολούθησαν πλήθος Λαρισαίων οι οποίοι έφυγαν εντυπωσιασμένοι.
Μια συναυλία με τίτλο «Τραγουδώντας την αγάπη» και θέμα την αγάπη, όπως την είδαν κι εμπνεύστηκαν απ’ αυτήν, ποιητές και συνθέτες διαφορετικών εποχών και χωρών.
Ακούστηκαν έργα των Schubert, Strauss, Massenet, Fauré, Debussy, Satie, Weill, Poulenc, Κωνσταντινίδη, Αντωνίου, Κουρουπού, Κυπουργού, Χατζιδάκι.

Τραγούδησε η Λαρισαία μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα, μία καλλιτέχνης με ηχηρή δραστηριότητα στον καλλιτεχνικό χώρο, έχοντας εμφανίσεις σε διεθνείς μουσικές οργανώσεις όλου του κόσμου, συνεργασίες με τους σημαντικότερους μουσικούς οργανισμούς και θέατρα και συμπράξεις με διάσημες ορχήστρες, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από το διεθνή τύπο.
Αρχικά μελέτησε τραγούδι με την Κίτσα Δαμασιώτη στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της αποφοιτώντας από το τμήμα Όπερας της Ανώτατης Ακαδημίας Μουσικής και Θεάτρου του Ανόβερου (Γερμανία).

Διακρίθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό τραγουδιού που διοργάνωσε στην Θεσσαλονίκη η καλλιτεχνική εταιρεία ΤΕΧΝΗ (2000) καθώς και στο διαγωνισμό της εταιρείας Χαίντελ στο Γκέτινγκεν της Γερμανίας (2001).

Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, τους Οργανισμούς Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση , την Κρατική όπερα της Λισαβόνας, το θέατρο Αρριάγκα στο Μπιλμπάο, λυρικά θέατρα της Ιταλίας και της Γερμανίας, το Theater an der Wien, το θέατρο των Ηλυσσίων Πεδίων στο Παρίσι, την όπερα του Περμ (Ρωσία) ερμηνεύοντας ρόλους κυρίως από το λυρικό ρεπερτόριο της εποχής του μπαρόκ και τον Μότσαρτ.

Στο πιάνο τη συνοδεύσε η Μαρία Παπαπετροπούλου, η οποία επίσης δραστηριοποιείται έντονα, με εμφανίσεις σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλά ευρωπαϊκά κέντρα, καθώς και συμπράττοντας ως σολίστ με πολλές σημαντικές ορχήστρες, έχοντας στο ενεργητικό της ηχογραφήσεις και τιμητικά βραβεία.

Δείτε φωτογραφίες και video

 

 

 

 

Φωτογραφίες- video: Πάολα Μπανάκα

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις