ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Κάρφωσε» τον Σκυλλάκο ο Μαλλίζος για τις καθυστερήσεις του ΕΣΠΑ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Έξω από τα δόντια και μάλιστα με χειμαρρώδη τρόπο θα είπε χθες για την κατάσταση στο νοσοκομείο ο  Πρόεδρος της επιτροπής χειρουργείου στο Πανεπιστημιακό κ. Κωνσταντίνος  Μαλλίζος.

Ημέρα… χαρμολύπης για το νοσοκομείο αφού από τη μία ανακοινώθηκε ότι σε ένα μήνα τα πέντε από τα δέκα χειρουργικά κρεβάτια θα λειτουργούν με νέο εξοπλισμό, ενώ από την άλλη πολλά εκατομμύρια ευρώ βρίσκονται στο… χείλος του γκρεμού και ενδέχεται να χαθούν για το νοσηλευτικό ίδρυμα, λόγω καθυστερήσεων των τελευταίων ετών. Τι σημαίνει αυτό; Πως σε μία χώρα που βιώνει βαθύτατη και μακρά κρίση με σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα της δημόσιας υγείας, ενδέχεται να χαθεί πολύτιμος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός εκατομμυρίων ευρώ.

Για το θέμα τοποθετήθηκε αιχμηρά ο κ. Μαλλίζος ο οποίος φωτογράφισε μεν, με αρκετή… ευκρίνεια δε, την περίοδο της διοίκησης του κ. Ηλία Σκυλλάκου. Είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «αυτή η διαδικασία που σήμερα ολοκληρώθηκε ξεκίνησε το 2008 επί διοίκησης Παναγιώτη Παπαγεωργίου. Συνάντησε μία καταλυτική καθυστέρηση 2010 μέχρι το τέλος του 2013, με ότι σημαίνει αυτό. Κόπηκαν αιτήματα τότε, δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί…»

Μεγάλο το “καρφί” που πιθανότατα δε θα μείνει αναπάντητο…

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις