ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Στα όρια τους οι αγρότες της Αγιάς – Έβγαλαν τα τρακτέρ στην πλατεία σε μεγάλο συλλαλητήριο (φωτο)

Οι αγρότες του Δήμου Αγιάς έχοντας φτάσει στα όρια της απόγνωσης κατέβηκαν για ακόμη μία φορά στους δρόμους διεκδικώντας τα αιτήματά τους που είναι η αποζημίωση των προϊόντων τους (μήλα, κάστανα), από την καταστροφική πλημμύρα «Daniel», όπως έγινε και με τους συναδέλφους τους στη Μαγνησία.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη στο σημερινό πρωινό συλλαλητήριο ενώ στο πλευρό των αγροτών στάθηκε και ο Δήμος Αγιάς. Είναι ενδεικτικό ότι παρέμειναν κλειστές οι υπηρεσίες σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών της περιοχής.

Ο Γιώργος Ζέικος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγιάς τόνισε: «Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τα προϊόντα μας που είναι μέσα στα ψυγεία, τα μήλα μας πάνω από 40 με 50% της παραγωγής, μένουν αδιάθετα. Είχαμε τον Ντάνιελ που μας στοίχησε το 70% της παραγωγής και τώρα περιμένουμε επτά μήνες μετά, από την κυβέρνηση να λάβει κάποια μέτρα στήριξης. Αν δεν το κάνουν οι ίδιοι θα το κάνουμε εμείς, θα κατεβούμε και στην Αθήνα».

Ο Βαγγέλης Κρανιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας σημείωσε: «Είμαστε εδώ σε μια μεγάλη συγκέντρωση αποτέλεσμα της απραξίας και της άγνοιας της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα και απόφαση επτά μήνες μετά. Ζητάμε να σταθεί η κυβέρνηση πάνω από το πρόβλημα των μηλοπαραγωγών και των καστανοπαραγωγών όπως έγινε στην διπλανή Μαγνησία».

Ο Τάσος Κωστούλας του Αγροτικού Συλλόγου Αγιάς επισήμανε: «Αγανακτισμένοι ξαναβγαίνουμε στον δρόμο γιατί η κοροϊδία της κυβέρνησης έχει γίνει πλέον θέατρο. Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Ότι πήρε το Πήλιο και η Ζαγορά, θα πρέπει να πάρουμε και εμείς. Υπάρχουν και τα ζητήματα του ΕΛΓΑ πριν έναν χρόνο από τα κεράσια. Δεν έχουν οι αγρότες να βάλουν βενζίνη στα τρακτέρ».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες