ΑΡΘΡΑ

Αντώνη, μόνον η Παναγιά θα μας σώσει

Επίκαιρη και πέρα για πέρα δίκαια η αναφορά του πρωθυπουργού στην Παναγία και στην ανάγκη να βάλει το χέρι της για τη σωτηρία της χώρας μας.

Μετά από δύο μνημόνια, ένα μεσοπρόθεσμο, τρεις κυβερνήσεις και δύο εκλογές, η ύφεση στη χώρα σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, πάνω από χίλιοι έλληνες βγαίνουν καθημερινά στην ανεργία και σύσσωμη η υφήλιος συμφωνεί ότι οι μέρες της Ελλάδας στο ευρώ είναι μετρημένες.

Τραγική φιγούρα μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό ο πρωθυπουργός της χώρας. Ναι, ο ίδιος άνθρωπος που στα μέσα του περασμένου Ιουνίου έλεγε πως αποτελεί άμεση ανάγκη η επαναδιαπραγμάτευση και λίγο αργότερα λυγίζοντας τα γόνατα διαβεβαίωνε ότι «η Ελλάδα θα τιμήσει τις υπογραφές της».

Μέσα σ’ αυτό το σχιζοφρενικό σκηνικό, αναμφίβολα μόνον με έναν από μηχανής Θεό θα μπορούσε να λυτρωθεί η Ελλάδα, ως άλλη αρχαία ελληνική τραγωδία.

Γι’ αυτό και επιμένω πως τουλάχιστον στην αναφορά της Μεγαλόχαρης, ο Σαμαράς έχει δίκιο: όχι μόνον να βάλει το χέρι της, αλλά αν μπορεί να επισπεύσει και τη Δευτέρα Παρουσία γιατί μόνον αυτή μπορεί να απαλλάξει τον τόπο μας από το σάπιο κατεστημένο που συνεχίζει να εμπορεύεται ελπίδα.

Καλή Παναγιά σε όλους.

Απόστολος Ράιδος / a.raidos@yahoo.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις