ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η τελευταία προειδοποίηση» του Νίκου Δ. Κανέλλου

Το πολιτικό μυθιστόρημα του Λαρισαίου διπλωμάτη παρουσιάζεται στα Αμπελάκια

Ο νεποτισμός δεν βρήκε αντίκρισμα στην περίπτωση του Νίκου Δ. Κανέλλου.

Πρέσβης σήμερα της χώρας μας στη Σλοβακία, κατάγεται από τη Λάρισα, ενώ τις γονικές του ρίζες βρίσκουμε στη Μακρινίτσα και τα Λεχώνια του Πηλίου καθώς και στη Ρεντίνα των Αγράφων.

Ανήσυχος συγγραφικά ήδη από τα μαθητικά του χρόνια, συνεχίζει τη σπουδή της σύγχρονης ζωής υπό το πρίσμα του διπλωματικού σώματος και τελικά αποφασίζει να πάρει τη δημόσια πένα.

Το πρώτο του πολιτικό μυθιστόρημα μόλις εκτυπώθηκε από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ. Ο ίδιος υποστηρίζει πως τα γραφόμενά του  δεν καθρεφτίζουν την επαγγελματική του καθημερινότητα. Είναι ωστόσο το απόσταγμα ιδεών και βιωμάτων που εγείρουν το πνεύμα.

«Η τελευταία προειδοποίηση» είναι ο τίτλος του βιβλίου του, που θα παρουσιαστεί σε πρώτη αποκλειστικότητα στα Αμπελάκια την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012.

Η επιλογή του τόπου ανήκει στον ίδιο. Αγαπά αυτή τη γη που κάθε φορά με οσμές και χρώματα τον υποδέχεται.

Το μυθιστόρημα θα παρουσιάσει ο Δήμαρχος Τεμπών κος Κων/νος Κολλάτος καλώντας στην εκδήλωση αυτή όλους όσους επιθυμούν να ακούσουν, να γνωρίσουν και να μάθουν ποια μπορεί να είναι η «τελευταία προειδοποίηση».

Θα ακολουθήσει μια σειρά παρουσιάσεων του βιβλίου στις 28 Ιουλίου 2012 στη Μακρινίτσα, στις 12 Οκτωβρίου 2012 στον ΙΑΝΟ στην Αθήνα, το Νοέμβριο στη Θεσ/νίκη και το Δεκέμβριο στη Λευκωσία.

Στους κύκλους των διπλωματών λέγεται πως ένας πόλεμος αρχίζει, εκεί που η διπλωματία τελειώνει. Απομένει να γνωρίσουμε και τη συγγραφή ως όπλο διπλωματικό και πνευματικό.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις