ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σχολική Εκδήλωση Ποίησης: Η Τέχνη Γίνεται Πνευματική Εμπειρία από το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Δομενίκου

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Δομενίκου φιλοξένησε μια εντυπωσιακή εκδήλωση ποίησης, στα πλαίσια παρουσίασης της αποτίμησης του πολιτιστικού μας προγράμματος ” Με τα φτερά της Ποίησης ονειρευόμαστε ένα καλύτερο κόσμο” με υπεύθυνη καθηγήτρια την φιλόλογο  κα. Γλυκερία Κατσαρού, καθιστώντας την ποίηση τον πρωταγωνιστή της πνευματικής έκφρασης και δημιουργικότητας των μαθητών.

Στο πολιτιστικό πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές της Β’ Λυκείου που κατά τη  διάρκεια της σχολικής χρονιάς κατάφεραν να αναδείξουν τις δικές τους ποιητικές δημιουργίες, εκφράζοντας τις σκέψεις, τα όνειρα και τις ανησυχίες τους μέσα από τις λέξεις. Με θέματα που κυμαίνονται από τη φύση μέχρι τον εσωτερικό κόσμο τους, κάθε ποίημα αποτελεί ένα ταξίδι στην ευαισθησία και τη φαντασία του κάθε μαθητή – ποιητή. Η συλλογή των ποιημάτων χαϊκού αποτυπώθηκε σε e book.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και το ποιητικό τους έργο οι ποιήτριες Βελησσαρίου Χρυσούλα, Χρυσαυγή Καπέλλα-Παπαδημητρίου, Δέσποινα Καλπακίδου, Χριστιάννα Αλεξίου και η Σταυρούλα Κατσή μαθήτρια Α’ λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου που απήγγειλαν ποιήματα από τις ποιητικές τους ανθολογίες.

Ποιήματά τους επίσης μοιράστηκαν με το κοινό και ο Βαρσαμής Γεώργιος, Λυμπέρης Ζαχαρίας και ο μαθητής του 6ου Λυκείου Παπαδόντας Δημήτρης, ενώ ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση έδωσε με την ομιλία του ο γλύπτης κος Οικονόμου Βασίλης.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο της ποίησης, ενώ οι μαθητές απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα και ενθάρρυνση για το έργο τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες