ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επέστρεψε ο Σύλλογος ΦΙΛΠΑ από την Τροπαία της Ιταλίας (φωτό)

Ο Σύλλογος ΦΙΛΠΑ επέστρεψε το περασμένο Σάββατο από το φημισμένο θέρετρο της Ιταλίας όπου φιλοξενήθηκε για οκτώ ημέρες για να συμμετάσχει σε τοπικές χορευτικές εκδηλώσεις και να διδάξει τους παραδοσιακούς μας χορούς. Το πρόγραμμα της χορευτικής ομάδας ήταν πλούσιο και περιλάμβανε χορευτικές παραστάσεις με τη συμμετοχή και άλλων χωρών, σεμινάρια ελληνικών παραδοσιακών χορών σε σπουδαστές, ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες και φορείς ιστορίας και πολιτισμού συμμετοχή στις τοπικές λαϊκές γιορτές και τα παραδοσιακά παιχνίδια, παρακολούθηση συναυλιών και μαθημάτων γαστρονομίας της πλούσιας τοπικής κουζίνας.

Οι χορευτές του Συλλόγου ΦΙΛΠΑ συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους Γιώργο Τσιπλακούλη, Άλκη Τσιπλακούλη και Ιωάννα Τσελεπίδου εντυπωσίασαν με τις χορευτικές τους παραστάσεις αλλά και την άψογη συμπεριφορά τους συμμετέχοντας με χαρά και ενθουσιασμό σε όλες τις γιορτινές εκδηλώσεις. Με υψηλή διάθεση συνδέθηκαν με ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες χορεύοντας αγκαλιασμένοι την ταραντέλα το ζάραμο και το συρτάκι δημιουργώντας φιλίες, και προωθώντας την ιδέα της συνεργασίας και της συναδέλφωσης των λαών μας. Επιστρέφοντας γεμάτοι αξέχαστες αναμνήσεις, ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της Τροπαίας και την υπέροχη φιλοξενία των οργανωτών και των κατοίκων της επισκέφτηκαν με μια ενδιάμεση στάση την εντυπωσιακή Ματέρα. Την πόλη που γυρίστηκαν οι πιο διάσημες ταινίες με τα πάθη του Χριστού αφού χαρακτηρίζεται η Ιερουσαλήμ της Ευρώπης.

Το ταξίδι αυτό αποτελεί τη συνέχεια πολιτισμικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου εντός και εκτός συνόρων για την ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών που ενισχύει τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος μέσα από τα Διεθνή φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο στην πόλη μας. Η μεγαλύτερη αυτή διεθνής διοργάνωση παραδοσιακού πολιτισμού που γίνεται στην πόλη μας προετοιμάζεται και φέτος από το Σύλλογο για τις 25 και 26 Ιουνίου με τη συμμετοχή χωρών από όλο τον κόσμο.

Δείτε φωτογραφίες: 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις