ΛΑΡΙΣΑ

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Γ’ φάση του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, που είναι προσαρμοσμένο στην ηλικία των φιλοξενούμενων παιδιών με σκοπό την καλλιέργεια της κουλτούρας της οδικής συμπεριφοράς και τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης πάνω στα θέματα της οδικής ασφάλειας

Τα παιδιά έχουν λάβει τις βασικές γνώσεις στον οικείο  χώρο  των Παιδικών Σταθμών με  βιωματικά – διαδραστικά παιχνίδια  ώστε να κατανοήσουν τους κανόνες  συμπεριφοράς στο αυτοκίνητο των γονιών τους, τη σημασία των ειδικών παιδικών καθισμάτων και της χρήσης ζώνης, τα βασικά σήματα και τις πινακίδες, τη σήμανση φαναριών πεζών και οχημάτων και τους κανόνες χρήσης του ποδηλάτου.

Το πρόγραμμα στην Γ΄φάση  συνεχίζεται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου στο Αλκαζάρ όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να  έρθουν σε επαφή με το χώρο, να συμμετέχουν σε  βιωματικά παιχνίδια κυκλοφοριακής αγωγής και να οδηγήσουν τα ειδικά  ποδήλατα του πάρκου. Η εμπειρία τους εμπλουτίζεται πάντα με μια φυσιολατρική ξενάγηση στον καταπράσινο χώρο του πάρκου Αλκαζάρ!

Τις εκπαιδευτικές επισκέψεις παρακολουθούν η  Διευθύντρια Παιδείας κ. Σταυρούλα  Μπαξεβάνου και ο Αντιδήμαρχος  Παιδείας και Άθλησης κ. Ηρακλής Γερογιώκας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες