ΛΑΡΙΣΑ

Επανεκτίμηση ζημιών στις καλλιέργειες αμυγδαλιάς ζητά από τον ΕΛΓΑ ο Δήμος Κιλελέρ

Επανεκτίμηση ζημιών στις καλλιέργειες αμυγδαλιάς του Δήμου Κιλελέρ ζήτησε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Σωτηρίου με επιστολή που απέστειλε προς τον ΕΛΓΑ. Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Η γνωστοποίηση των πορισμάτων για τις ζημιές που υπέστησαν οι αμυγδαλοπαραγωγοί του Δήμου Κιλελέρ το 2023 , προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και διαμαρτυριών, καθώς, θεωρούν τα αποτελέσματα των εκτιμήσεων δεν είναι αντιπροσωπευτικά της ζημιάς που υπέστησαν από τον παγετό, αλλά πολύ χαμηλότερα, και επίσης δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ενστάσεις για τις περιπτώσεις που διαφωνούν με τα ανακοινωθέντα πορίσματα .

Κατόπιν τούτων με την παρούσα επιστολή μας ζητούμε από τον ΕΛΓΑ:

1) να προβεί στην έκδοση νέων πορισμάτων καθώς τα υφιστάμενα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική έκταση ζημιάς των δέντρων αμυγδαλιάς από τον παγετό

2) να αλλάξει η αναμενόμενη παραγωγή ζημιάς στις πληγείσες περιοχές καθώς σε αντίστοιχη ζημιά έτους 2021 η μέση παραγωγή ήταν πολύ μεγαλύτερη.

3) να δοθεί η δυνατότητα επανεξέτασης των ζημιών που ανακοινώθηκαν μέσω ατομικών ενστάσεων και αμφισβήτησης των πορισμάτων του ΕΛΓΑ όπως προβλέπει ο Κανονισμός και να μην χρειάζεται να καταφύγουν στη δικαιοσύνη για τη δικαίωσή τους οι αμυγδαλοπαραγωγοί.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες