ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συγκινητική υποδοχή Λειψάνων του Αγίου Σπυρίδωνος στα Τρίκαλα (φωτό)

Συγκινητική υποδοχή επεφύλαξαν οι Τρικαλινοί στον Άγιο Σπυρίδωνα, η δεξιά χείρα του οποίου έφτασε χθες από την Κέρκυρα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας το απόγευμα της Πέμπτης.

Προ των πυλών τα ανέμεναν σύσσωμοι οι κάτοικοι της πόλεως, με επικεφαλής κλήρου και λαού τον Μητροπολίτη Τρίκκης Χρυσόστομο.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr εν συνεχεία τέθηκε Αυτή σε προσκύνηση και τελέστηκε δέηση επί τη αφίξει της Τιμίας Χειρός και εν συνεχεία Θ’ Ώρα και Προηγιασμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:

7:00-9:00 π.μ.: Όρθρος, Θ΄ Ώρα και Εσπερινός μετά Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας.

11:00 π.μ.: Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Σπυρίδωνα.

6:30 μ.μ.: Ακολουθία Ακαθίστου Ύμνου, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

9:00-12:15 βραδινή: Δεύτερη Ακολουθία Ακαθίστου Ύμνου, Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:

7:30-9:30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

11:00 π.μ.: Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Σπυρίδωνα.

6:00 μ.μ.: Αναστάσιμος Εσπερινός και το Μυστήριον του Ιερού Ευχελαίου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:

7:00-10:30 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

7:30 μ.μ.: Τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. Εν συνεχεία ομιλία υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου  Ευαγγέλου Παπανικολάου.

10:00-12:30 βραδινή: Όρθρος, Θ΄ Ώρα και Προηγιασμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:

7:00-9:00 π.μ.: Όρθρος, Θ΄ Ώρα και Εσπερινός μετά Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας.

11:00 π.μ.: Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Σπυρίδωνα Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. Δέηση και αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου.

Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

(φωτογραφίες Δημήτρης Καραγιάννης)

Πηγή: trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες