ΛΑΡΙΣΑ

Αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα στον Συνεταιρισμό Τυρνάβου (φωτό)

Την ετήσια τακτική γενική του συνέλευση πραγματοποίησε την Κυριακή 14 Απριλίου ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε από τον αναπληρωτή Διευθυντή κ. Δημήτρη Τσιτσιγιάννη ο Ισολογισμός της 31/12/2023 και η έκθεση του ορκωτού λογιστή για τη χρήση του 2023, ενώ παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δράσης του 2024 από την Διευθύντρια κ. Αναστασία Παναγιώτου.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος παρά τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων ο Συνεταιρισμός γνωρίζει οικονομική άνθιση, με αυξήσεις σε πωλήσεις όσο και έσοδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο περιβάλλον και τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων που δημιούργησε αλλά και στις επιπτώσεις από την κλιματική κρίση.

Ο κ. Τσιτσιρίγγος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: “Η περίοδος που έχουμε διανύσει δεν ήταν εύκολη ούτε κανονική. Αντιθέτως ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για ολόκληρο τον πλανήτη. Η Ελλάδα μετά από δέκα χρόνια καταστροφικής ύφεσης και μνημονίων βρέθηκε εκ νέου στο μάτι του κυκλώνα, αυτή τη φορά όμως μαζί με όλες τις χώρες της γης από την κλιματική αλλαγή –καταστροφή. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε την πιο δύσκολη καλλιεργητική χρονιά εξαιτίας του περονόσπορου στα αμπέλια μας.

Είδαμε μαγαζιά να κλείνουν από την κακοκαιρία. Την οικονομική δραστηριότητα να σταματάει από τις πλημμύρες. Επιχειρήσεις να πνίγονται από οικονομική ασφυξία. Προϊόντα να μένουν αδιάθετα για απροσδιόριστο χρόνο”.

Σταθήκαμε όρθιοι!

Καταφέραμε να υλοποιήσουμε όλα όσα σας είχαμε υποσχεθεί! Σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, παραθέτοντας μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων της Διοίκησης.

1. Οργανώσαμε παραδειγματικά την εισκόμιση ώστε να μην χάνεται ο χρόνος των συνεταίρων και να υπάρχει ταλαιπωρία.

2. Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά μας. Κατηγορηματικά αναφέρω, ότι Δεν ξοδεύτηκε άσκοπα ούτε ένα ευρώ.

3. Βάλαμε οριστικό τέλος στις αλόγιστες σπατάλες

4. Κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε την βασική μας δέσμευση για συνολική πληρωμή μια φορά τον χρόνο.

5. Για μας, είναι εντολή και δέσμευση να απορροφούμε όλα τα σταφύλια των συνεταίρων μας και στις καλύτερες τιμές όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα.

Σε διαβούλευση για τον περονόσπορο

Πολύ σημαντική θεωρείται εξάλλου η ανακοίνωση από τον κ. Τσιτσιρίγγο για τις διαβουλεύσεις που έχουν ξεκινήσει με το αρμόδιο υπουργείο αλλά και στη συζήτηση με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη για να αποζημιωθεί ο περονόσπορος. Παράλληλα, συνεχίζεται το πρόγραμμα με το κομφούζιο ενώ εγκρίθηκε και το νέο πρόγραμμα ενώ, συνεχίζονται οι νέες φυτεύσεις και οι αναμπελώσεις από τους συνεταίρους μας.

“Με όραμα να καταστήσουμε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου ακόμα πιο δυνατό και ισχυρό σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό. Συνεχίζουμε με την ίδια πίστη, με την ίδια αφοσίωση, με την διάθεση για προσφορά και δημιουργικότητα. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διεκδικούμε, να παράγουμε, να σχεδιάζουμε, να καινοτομούμε. Δουλεύουμε με σεβασμό για τον κόπο σας και για το πρόσωπο του καθενός ξεχωριστά”, κατέληξε ο κ. Τσιτσιρίγγος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες