ΛΑΡΙΣΑ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξιδεύω στο Διάστημα, μαθαίνω για τα Άστρα» συνεχίζεται με επιτυχία

Την Κυριακή 14 Απριλίου, στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, για δεύτερη συνεχή φορά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5 – 8 χρόνων “Ταξιδεύω στο Διάστημα, μαθαίνω για τα Άστρα”. Η οργάνωση και υλοποίηση της δράσης ανήκει στη Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων, με τη συμμετοχή του Αστρονομικού Παρατηρησιακού Ομίλου και των παιδαγωγών από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, κ. Στέλλας Τσιώλη και Βάσω Χριστοδούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης, οι μικροί “αστρονόμοι” είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα αστέρια, τους πλανήτες και τους γαλαξίες μέσα από παιγνιώδεις και δημιουργικές δραστηριότητες. Έμαθαν για το σύμπαν και τον τρόπο λειτουργίας των ηλιακών ρολογιών και παρατήρησαν τον ήλιο με τη βοήθεια ενός ηλιακού τηλεσκοπίου, φορώντας πάντα ειδικά γυαλιά για την ασφάλειά τους. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αστρονομικά ντοκιμαντέρ με αστροναύτες να εργάζονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να λάβουν απαντήσεις σε πολλές απορίες τους.

Η καύση του ηλίου αποτέλεσε μια συναρπαστική εμπειρία, που τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν με ασφάλεια στον αύλειο χώρο του Αστεροσκοπείου με το ειδικό τηλεσκόπιο που τοποθετήθηκε από τον Αστρονομικό Παρατηρησιακό Όμιλο Λάρισας με την καθοδήγηση του κ. Στέφανου Σοφολόγη.

Η εμπειρία της παρατήρησης θα μείνει αξέχαστη για τα παιδιά, ενθαρρύνοντάς τα να εξερευνήσουν περισσότερο τον κόσμο της αστρονομίας και των επιστημών, στόχο που έχει θέσει το Δημοτικό Αστεροσκοπείο της πόλης μας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν με ενδιαφέρον ο κ. Χρήστος Αγορίτσας, Πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας κ Σταυρούλα Μπαξεβάνου. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος η δράση θα επαναληφθεί εντός του μηνός Μαΐου, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα.

Το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 20:00, στον χώρο του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί Βραδιά Αστρονομικής Παρατήρησης για μικρούς και μεγάλους.με ελεύθερη συμμετοχή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες