Life & Style

Το ρούχο που πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε στις πτήσεις σας, σύμφωνα με μία αεροσυνοδό

H άνεση είναι το ζητούμενο σε ένα ταξίδι με το αεροπλάνο. Υπάρχει, όμως, ένα ρούχο που μία αεροσυνοδός συστήνει να μην επιλέγουμε όταν σχεδιάζουμε μια πτήση.

Συνήθως, το outfit που επιλέγουμε οι περισσότερες για τα αεροπορικά ταξίδια μας είναι ένα άνετο T-Shirt και ένα κολάν με αθλητικά παπούτσια.

Ωστόσο, η Crhistine Negroni, αεροσυνοδός και συγγραφέας, τονίζει τη σημασία του να ξέρουμε από τι υλικό είναι φτιαγμένο το κολάν μας, πριν αποφασίσουμε να το φορέσουμε στο αεροπλάνο.

«Μπορεί να χρειαστεί να διαφύγετε μέσω μιας πυρκαγιάς στην καμπίνα ή μπορεί να υπάρξει μια ξεχωριστή πυρκαγιά στο έδαφος μόλις βγείτε από το αεροσκάφος», δήλωσε στη Sun εξηγώντας τη θέση της.

«Όλοι φορούν κολάν και παντελόνια γιόγκα στα αεροπλάνα τώρα, αλλά εγώ αποφεύγω όλες τις τεχνητές ίνες, επειδή είναι πιο πιθανό να καούν και να κολλήσουν πάνω στο δέρμα σε περίπτωση πυρκαγιάς».

Αντίθετα, επιλέγει υφάσματα όπως το βαμβάκι. «Θα συμβούλευα να φοράτε βαμβακερά ρούχα ή οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από φυσικές ίνες».

Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια μας στο αεροπλάνο

Η ειδικός σε θέματα αεροπορικών ταξιδίων είχε επίσης μια δεύτερη προειδοποίηση για τους επιβάτες, καθώς τους συμβούλευσε να μην βγάζουν τις κάλτσες ή τα παπούτσια τους όταν επιβιβάζονται σε μια πτήση.

«Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι επιβάτες είναι να φορούν πάντα τα παπούτσια τους ειδικά στη διάρκεια της απογείωσης και την προσγείωσης. Αυτό εξακολουθεί να μην απαιτείται από πολλές αεροπορικές εταιρείες και νομίζω ότι θα έπρεπε», είπε και περιέγραψε τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εάν είστε χωρίς κάλτσες και παπούτσια.

«Αν δεν φοράτε τα παπούτσια σας και γίνει αναγκαστική προσγείωση ή σας ζητηθεί να εκκενώσετε γρήγορα το αεροσκάφος, μπορεί ο διάδρομος του αεροπλάνου να είναι υπερβολικά ζεστός ή κρύος ή να χρειαστεί να βγείτε από ένα αεροσκάφος στο τσιμέντο ή σε χώμα – σίγουρα δεν θα θέλατε να είστε ξυπόλυτοι, σωστά; Προτιμήστε να είστε προσεκτικοί και προετοιμασμένοι. Διαλέξτε αθλητικά παπούτσια αντί για ψηλοτάκουνα, επιλέξτε φυσικές ίνες αντί για συνθετικές και ρούχα που αναπνέουν και διευκολύνουν τις κινήσεις σας, χωρίς να σας πιέζουν ή να είναι υπερβολικά φαρδιά», κατέληξε η Negroni.

Πηγή: marieclaire.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες