ΛΑΡΙΣΑ

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Σε ανακοίνωση της Η Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων ενόψει των απεργιακών συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς επισημαίνονται τα εξής:

Με τη συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, την Παγκόσμια Ημέρα της Εργατικής Τάξης, δίνουμε συνέχεια στην κοινή δράση και συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, όπως έγινε και στην περίοδο των Μπλόκων.

Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης με νέους αγώνες ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές όλων μας, αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας, την ίδια στιγμή που τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων εκτοξεύονται.

Παλεύουμε ενάντια στο πανάκριβο κόστος παραγωγής για αγρότες και κτηνοτρόφους, το πανάκριβο κόστος ζωής, τη μείωση του εισοδήματός μας, διεκδικούμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που προβάλλει η ΠΕΜ και το συνεπές οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν 7 λεπτά στην Kwh και κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας , επιδότηση αγροεφοδίων και ζωοτροφών καθώς και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά και στα είδη πρώτης ανάγκης για όλους.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες.

Έργα υποδομής για την προστασία της παραγωγής, των περιουσιών, των ζωών μας.
Παλεύουμε ενάντια στους πολέμους που γίνονται για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων, αλλά και ενάντια στην εμπολκή της χώρας μας στο μακελειό που είναι σε εξέλιξη σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, για να επιστρέψει η φρεγάτα «Υδρα».

Συντονίζουμε τους αγώνες μας με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ώστε σε συμμαχία να γίνουμε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του τεράστιου πλούτου που παράγουμε και τον καρπώνονται μια χούφτα εκμεταλλευτές μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες