ΤΑΞΙΔΙΑ

«Τα ξενοδοχεία πρέπει να επιστρέφουν μέρος των εσόδων τους στην πόλη» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων

«Τα έσοδα των ξενοδοχείων το 2023 αυξήθηκαν κατά 23%, άγγιξαν τα 11 δισ. ευρώ, την ώρα που ο Δήμος ήταν φτωχότερος» επισήμανε ο Χάρης Δούκας

Την ανάγκη συνεισφοράς των ξενοδοχείων στα έσοδα του Δήμου, επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, μιλώντας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Τα έσοδα των ξενοδοχείων το 2023 αυξήθηκαν κατά 23%, άγγιξαν τα 11 δισ. ευρώ, την ώρα που ο Δήμος ήταν φτωχότερος», τόνισε ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια συνεισφορά για να διαχέεται ο πλούτος. «Όποιοι κερδίζουν από τις υποδομές στην πόλη, θα πρέπει να επιστρέφουν και κάτι στην πόλη. Οι ανάγκες είναι διαφορετικές στην κάθε πόλη, είναι στην ευχέρεια του κάθε Δήμου να το προσδιορίσει το ποσοστό της επιστροφής αυτής, ακόμα και τα ξενοδοχεία το θέλουν αυτό», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε «η αύξηση του τουρισμού στην Αθήνα, πέρα από τα θετικά σημεία, έχει οδηγήσει στον υπερκορεσμό ορισμένων περιοχών. Πρέπει να κρατάμε την πόλη καθαρή, αλλά πλέον για 7 εκατ. κόσμο, καθώς έχει τριπλάσιο τουρισμό». «Χρειάζονται νέα εργαλεία, νέοι τρόποι και δομές για να γίνεται αυτό, αλλιώς θα έχουν πρόβλημα οι ίδιοι οι κάτοικοι» σημείωσε ο κ. Δούκας.

Για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, ο δήμαρχος Αθηναίων τάχθηκε κατά της επιβολής διοδίων εντός της πόλης, ενώ προέκρινε ως λύσεις την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς και των πεζοδρομήσεων τα Σαββατοκύριακα.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις