ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Tριάντα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2026 η Nissan

Τα 16 από αυτά θα είναι ηλεκτροκίνητα

Η Nissan μέχρι και το 2026 θα βγάλει στην κυκλοφορία 30 νέα μοντέλα, εκ των οποίων τα 16 θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Η ιαπωνική εταιρεία μέσα από τη νέα πολιτική της στοχεύει σε επιπλέον πωλήσεις ενός εκατομμυρίου μονάδων σε σύγκριση με το 2023 και με περιθώριο λειτουργικού κέρδους άνω του 6% έως το τέλος του οικονομικού έτους 2026. Το 60% των μοντέλων επιβατικών οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) θα ανανεωθεί έως 2026. Όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα των EV, αυτή θα ενισχυθεί με την μείωση του κόστους των μοντέλων της επόμενης γενιάς κατά 30% και την επίτευξη ισοτιμίας κόστους οχημάτων EV και ICE έως το 2030.

Παράλληλα θα υλοποιήσει μια σειρά από στρατηγικές συνεργασίες οι οποίες θα επεκταθούν σε τεχνολογία, χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσίες λογισμικού. Αυτές θα ανοίξουν το δρόμο για το δεύτερο μέρος του σχεδίου που έχει στόχο την ενισχυμένη ανταγωνιστικότητα στα EV, διαφοροποιημένες καινοτομίες και νέες ροές εσόδων. Μέχρι το 2030, η Nissan βλέπει δυναμικό εσόδων 2,5 τρισεκατομμυρίων γιεν από νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

«Το σχέδιό μας δείχνει την πορεία μας προς το μέλλον. Καταδεικνύει την συνεχή μας πρόοδο και την ικανότητά μας να πλοηγούμαστε στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς. Αυτό το σχέδιο θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε περισσότερο και πιο γρήγορα στην αύξηση της αξίας και της ανταγωνιστικότητας. Αντιμέτωπη με τις ακραίες αστάθειες των αγορών, η Nissan αναλαμβάνει αποφασιστικές ενέργειες με γνώμονα το νέο σχέδιο για να εξασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη και κερδοφορία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις