Συνταγές

Τόσες θερμίδες έχει ο μπακαλιάρος σκορδαλιά

ήρθε η ώρα να μάθεις πόσες θερμίδες έχει ο αγαπημένος μπακαλιάρος και η σκορδαλιά! Πριν διαβάσεις τις θερμίδες, θυμήσου ότι τον μπακαλιάρο και την σκορδαλιά τα τρώμε μόνο μια φορά τον χρόνο, επομένως δεν χρειάζεται να μας πιάσει πανικός ιδίως αν βρισκόμαστε σε δίαιτα!

 

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΘΕΡΜΙΔΕΣ:

Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά που έχει ο αγαπημένος μπακαλιάρος. Ο μπακαλιάρος, είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα ψάρια και με πραγματικά λίγες θερμίδες. Είναι πλούσιο σε ωμέγα 3, πρωτεϊνη, φώσφορο και ψευδάργυρο.

Πριν τον ρίξουμε στον τηγάνι, ο μπακαλιάρος έχει μόλις 80 θερμίδες, πραγματικά τίποτα. Αν όμως τον τηγανίσεις και τον βουτήξεις και στο κουρκούτι… τότε τα 100 γραμμάρια μπακαλιάρου σου χαρίζουν απλόχερα πάνω από 500 θερμίδες!

Από την άλλη η νόστιμη σκορδαλιά, μπορεί να φαίνεται αθώα και να λες έλα μωρές πόσες θερμίδες να έχει μια αλοιφή. Κ’όμως! μια κουταλιά της σούπς σκορδαλιά (αλήθεια ποιος θα φάει μόνο 1 κουταλιά της σούπας;) σου χαρίζει με μεγάλη γενναιοδωρία 100 θερμίδες!

Προσωπικά εγώ την 125η Μαρτίου, στο τραπέζι του Ευαγγελισμού τρώω σίγουρα 3-4 μπακαλιάρους και περίπου 5 κουταλιές της σούπας σκορδαλιάς, έτσι ρε παιδί μου για να το ζήσουμε λίγο παραπάνω. Θέλεις να σκεφτούμε πόσες θερμίδες παίρνω κάθε 15η Μαρτίου; ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΧΙ!

Αν θέλεις να τα δούμε και συνδυαστικά, πόσες θερμίδες έχει μια μερίδα μπακαλιάρο σκορδαλιά, όταν λέμε μερίδα, εννοούμε μερίδα όχι να κάνει βουνό το πιάτο:

Θερμίδες (kcal): 835 
Πρωτεΐνες (γρ): 71,3 
Λιπαρά (γρ): 23,7 
Κορεσμένα λιπαρά (γρ): 4,8 
Υδατάνθρακες (γρ): 64,7 
Φυτικές ίνες (γρ): 2 
Σάκχαρα (γρ): 6,1 
Αλάτι (γρ): 1,3

 

 

Αφού έμαθες πόσες θερμίδες έχει ο μπακαλιάρος σκορδαλιά και είμαι σίγουρος πως λίγο σε άγγιξε, πάρε και τις καλύτερες συνταγές που κυκλοφορούν για αφράτη σκορδαλιά και τον καλύτερο, πιο τραγανό μπακαλιάρο!

Αφράτη σκορδαλιά με ψωμί

Αφράτη και βελούδινη σκορδαλιά με πατάτα

Μπακαλιάρος με αφράτη σκορδαλιά

The post Τόσες θερμίδες έχει ο μπακαλιάρος σκορδαλιά appeared first on Πέτρος Συρίγος.

Πηγή: petros-syrigos.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις