Παρασκήνιο

Κανείς πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να ξεχνά…

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές που έζησαν ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΔΣΟ, που βρέθηκαν στην Κύπρο για την αλλαγή του καταστατικού του Οργανισμού, όταν επισκέφθηκαν τον Τάφο του Μακαρίου, στο όρος Τρόοδος.

Την τελευταία κατοικία του Αρχιεπισκόπου και πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας φυλάττουν τιμητικά στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς. Ο Μάξιμος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον χώρο, καθώς η θέα κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.

Η επιλογή δεν ήταν τυχαία, καθώς δίπλα υψώνεται η ιστορική Μονή Κύκκου, στην οποία ο Μακάριος υπήρξε δόκιμος μοναχός, ενώ, λίγο ψηλότερα είναι η θέση Θρονί, όπου ανά τους αιώνες οι μοναχοί σε περιπτώσεις σεισμού, λιμού, καταποντισμού ή επιδρομής, μετέφεραν την εικόνα της Παναγίας για δέηση.

Στο σημείο αυτό έχει ανεγερθεί Ιερός Ναός, όπου οι βουλευτές έψαλλαν σε κλίμα κατάνυξης το «τη υπερμάχω», που εδώ, όπως έλεγε ο Λαρισαίος βουλευτής «το βιώνεις ιδιαίτερα, καθώς η Κύπρος είναι προπύργιο ελληνισμού κι αυτό δεν έχει κανείς πολιτικός δικαίωμα να το λησμονεί!».

Δ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες