Συνταγές

ΑΥΤΑ κάνεις λάθος στην λαγάνα και πλουτίζουν οι φούρνοι

Προσπαθείς και εσύ να φτιάξεις κάθε χρόνο λαγάνα και να μην αγοράσεις από τον φούρνο αλλά δεν σου πετυχαίνει; Σου έχω όλα τα μυστικά για να πετύχεις την τέλεια λαγάνα αλλά και τα λάθη που κάνεις και σου πετυχαίνει!

Πάμε να δούμε τα λάθη και τα σωστά για να έχεις την τέλεια λαγάνα!

 

ΛΑΓΑΝΑ – ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ:

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, για να έχεις την τέλεια λαγάνα, πρέπει πρώτα να έχεις και όλα τα υλικά για να την φτιάξεις. Τι θα χρειαστείς λοιπόν για την αφράτη αλλά και τραγανή λαγάνα;

  1. 700γρ αλεύρι σκληρό
  2. 500 ml νερό
  3. 18 γρ ξηρή μαγιά η 50 γρ νωπή
  4. 40 γρ ζάχαρη
  5. 15 γρ αλάτι
  6. 50 γρ αλεύρι γ.ο.χ για τον πάγκο
  7. 200 γρ σουσάμι αποφλοιωμένο
  8. 1κ.σ ζάχαρη
  9. 80 ml ζεστό νερό

Αυτά είναι τα υλικά για να φτιάξεις την παραδοσιακή λαγάνα, τώρα αν θέλεις, λαγάνα με ελιές ή οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή για λαγάνα, απλά προσθέτεις τα υλικά που θες.

Πάμε να δούμε ποια λάθη κάνεις στην λαγάνα και δεν σου πετυχαίνει!

 

ΛΑΓΑΝΑ – ΤΑ ΛΑΘΗ:

  1. Δεν αφήνεις την μαγιά να ενεργοποιηθεί, πρέπει να αφήσεις την ζύμη σου τουλάχιστον 20 λεπτά να ξεκουραστεί ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  2. Χτυπάς σε δυνατή ταχύτητα για λίγο χρόνο! Αυτό είναι λάθος, η λαγάνα θέλει μέτρο χτύπημα για 6 λεπτά με μίξερ, χωρίς μίξερ θέλει πάνω από 10 λεπτά.
  3. Προσθέτεις έξτρα αλεύρι αν το ζυμάρι είναι κολλώδες, λάθος! Δεν προσθέτουμε έξτρα αλεύρι στο κολλώδες ζυμάρι, το θέλουμε κολλώδες.
  4. Δεν αφήνεις αρκετά την ζύμη για την λαγάνα να ξεκουραστεί. Η ζύμη για την λαγάνα πρέπει να ξεκουραστεί τουλάχιστον 3 φορές ανά στάδιο.
  5. Ανοιγοκλείνεις τον φούρνο! Στάματα αυτό το κακό συνήθειο, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι αν ανοίξεις τον φούρνο, άσε την λαγάνα σου να ψηθεί όπως πρέπει!

Αφού έμαθες τα λάθη που κάνεις στην λαγάνα, μάθε και τα σωστά για να την κάνεις φέτος σαν αγοραστή –> Λαγάνα | Αυθεντική συνταγή

The post ΑΥΤΑ κάνεις λάθος στην λαγάνα και πλουτίζουν οι φούρνοι appeared first on Πέτρος Συρίγος.

Πηγή: petros-syrigos.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις