ΛΑΡΙΣΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Έρχονται σήμερα στη Λάρισα οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες

Μετά την χθεσινή ολοκλήρωση της διαδικασίας των απολογιών του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ κ. Σπυρίδωνα Πατέρα και των δυο μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ κ. Αθανάσιου Κοτταρά και της κας Στυλιανής Κολιοπούλου στον ειδικό εφέτη ανακριτή, οι οποίοι εισηγήθηκαν τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας, και είναι κατηγορούμενοι  για παράβαση καθήκοντος, υποστηρίζοντας οι δύο τελευταίοι πως εισηγήθηκαν νόμιμα τη μετάταξη αφού δεν προβλεπόταν ηλικιακό όριο και ο δε κ. Πατέρας ισχυρίστηκε ότι  ενήργησε νόμιμα καθώς -όπως είπε- απλά επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, η Λάρισα εξακολουθεί να παραμένει στο επίκεντρο σχετικά με το θέμα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, καθώς σήμερα Τρίτη αναμένονται στην πόλη, οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες.

Ειδικότερα σήμερα Τρίτη 30 Μαΐου 2023, αναμένονται στη Λάρισα Ιταλοί εμπειρογνώμονες μετά από αίτημα του εφέτη ανακριτή, προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα.

Τα όποια δεδομένα από το καταγραφικό, πρόκειται να συμπεριληφθούν στο πόρισμα των ανακριτικών αρχών, το οποίο θα αποτελέσει στοιχείο της δικογραφίας.

Μάλιστα υπενθυμίζεται ότι εκτίμηση δικαστικών κύκλων είναι πως μετά την κατάθεση του πορίσματος, ίσως ανοίξει ο κύκλος των ποινικών διώξεων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες