Απόστολος ΡάιδοςΛΑΡΙΣΑ

Γιατί ο Αγοραστός «αντιπολιτεύεται» την κυβέρνηση για το αγροτικό;

Ξένισε αρκετούς, εκτός του λεγόμενου «χορού» η πολεμική που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, απέναντι στην κυβέρνηση και κυρίως στο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον πρωτογενή τομέα.

Αρχικά ήταν η παρέμβαση που έφερε σε αμήχανη θέση τον παρευρισκόμενο υπουργό Γιώργο Γεωργαντά, στην πρόσφατη εκδήλωση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Μία παρέμβαση όπου ο κ. Αγοραστός υποστήριξε πως για κάθε χρόνο που θα περνάει με τη νέα ΚΑΠ, η Θεσσαλία θα χάνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 46,2 εκ. ευρώ!

«Δεν σας κρύβω ότι μετά από τις διαδοχικές συναντήσεις και επαφές που είχα, η ανησυχία μου για την επόμενη μέρα είναι μεγάλη. Όπως προκύπτει η Θεσσαλία θα χάσει από επιδοτήσεις 46,2 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Ο νομός Λάρισας χάνει 20,5 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ο Νομός Καρδίτσας 14 εκατομμύρια ευρώ, ο Νομός Τρικάλων 6,2 εκατ. και ο νομός Μαγνησίας 5,5 εκατ. ευρώ» είχε πει  χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε την περασμένη εβδομάδα και δεύτερο… «χτύπημα» από τον Λαρισαίο περιφερειάρχη που απέστειλε υπόμνημα στο υπουργείο, με το οποίο ζητά την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε παραγωγούς του νομού Λάρισας, που αποδεδειγμένα, βάση έρευνας που διεξήγαγε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας  υπέστησαν ζημιές σε καλλιέργειες τους.

«Τρελάθηκε;» Άλλαξε ιδεολογία ο Κώστας Αγοραστός; Όχι. Για όσους γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει στον κάμπο που… «σιγοβράζει», ο έμπειρος αυτοδιοικητικός και πρώην βουλευτής έχει εισπράξει ξεκάθαρα το μήνυμα του αδιεξόδου που έρχεται το προσεχές διάστημα για τον αγροτικό τομέα. Ένα αδιέξοδο που θα μεταφέρει την πίεση νομοτελειακά στην κυβέρνηση ως άλλη βαλβίδα που περνά το όριο ανοχής της και… εκρήγνυται!

Το έκανε πρότερα παρασκηνιακά, στις συχνές επαφές με κυβερνητικά στελέχη λόγω της θεσμικής του ιδιότητας. Το κάνει πλέον και δημόσια, κρούοντας κώδωνες και… καμπαναριά μήπως και σωθεί στο φινάλε η παρτίδα.

Αν κρίνω πάντως από τα μέχρι τώρα κυβερνητικά αντανακλαστικά, η συγκυρία θυμίζει την ιστορία με την Αντουανέτα και το παντεσπάνι…

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες