ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Οι αρρύθμιστες οφειλές “πνίγουν” τη Δ.Ε.Υ.Α. Παλαμά – Νέο “καμπανάκι” από τη Διευθύντρια της δημοτικής επιχείρησης

Παράταση 47 ημερών στην δυνατότητα διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς της ΔΕΥΑ Παλαμά, έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης, στην συνεδρίαση της 29ης Νοεμβρίου. Ειδικότερα η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Νοεμβρίου,  ενώ η νέα καταληκτική είναι η 16η Ιανουαρίου του 2023.

Θυμίζουμε πως, όπως είχε καταγράψει με αναλυτικό ρεπορτάζ το KarditsaLive.Net, ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ, είχε καθορίσει τον τρόπο είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών,  που έχουν φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας ένα πλάνο δόσεων και διαγραφών τόκων που βασίζονταν στο να προσέλθουν οι δημότες και να προβούν σε διακανονισμό των οφειλών τους. Το διάστημα του διακανονισμού οριοθετήθηκε από 31 Οκτωβρίου 2022 έως και 30 Νοεμβρίου 2022.

Μάλιστα στην «ουρά» του καταλόγου αναφέρονταν πως για τους οφειλέτες οι οποίοι δεν θα προσέλθουν για διακανονισμό έως την λήξη της καταλυτικής ημερομηνίας, προβλέπεται διακοπή υδροδότησης και επανασύνδεση με καταβολή του τέλους επανασύνδεσης και καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως 3 δόσεις.

Πλέον η νέα καταλυτική ημερομηνία είναι η 16η Ιανουαρίου, αλλά, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά την συνεδρίαση που παράτεινε την χρονική διάρκεια, το αποτέλεσμα είναι πολύ αμφίβολο.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως η διευθύντρια της ΔΕΥΑΠ, στην τοποθέτησή της στο συμβούλιο, μίλησε για μηδενική ανταπόκριση οφειλετών στην πρόσκληση για διακανονισμό, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τον  μήνα που προηγήθηκε. Και πρότεινε να προβούν σε διακοπές  υδροδότησης, σε όσους δεν ανταποκρίθηκαν, ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες οφειλές καθώς τον επόμενο μήνα δεν θα μπορεί η επιχείρηση να εξοφλήσει ούτε την ΔΕΗ. Μάλιστα σημείωσε πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πλησιάζουν το 1.000.000 ευρώ.

Η απόφαση του συμβουλίου πάντως συνέπλευσε με την εισήγηση του προέδρου και δόθηκε επιπλέον χρόνος στους δημότες για να διακανονίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Πηγή: karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες