ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μάζευαν κάνναβη από φυτεία στη Μαγνησία και την πωλούσαν στη Θεσσαλονίκη!

Νέα φυτεία κάνναβης εντόπισαν στη Μαγνησία αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης μετά από πολυήμερη έρευνα και παρακολουθήσεις και κατάφεραν να συλλάβουν πέντε Αλβανούς 40, 26, 31, 27 και 35 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης είχαν ενωθεί με σκοπό την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, σε δύσβατες κυρίως περιοχές της χώρας, τη συγκομιδή, επεξεργασία και μετέπειτα μεταφορά και διακίνηση της εντός της ελληνικής επικράτειας και κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο 40χρονος και ο 26χρονος εντοπίστηκαν σε δασική περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κοντά στα όρια των νομών Μαγνησίας και Λάρισας, όπου διατηρούσε η εγκληματική ομάδα φυτεία κάνναβης, να επιβιβάζονται σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τοποθετώντας στο εσωτερικό του ένα σάκο και δύο τσουβάλια με ποσότητες ναρκωτικών.

Αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να τραπεί σε φυγή

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με έτερο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο έτεροι συνεργοί τους ηλικίας 31 και 27 ετών και όλοι μαζί κατευθυνθήκαν σε οικία στην περιοχή της Νικόπολης όπου τους ανέμενε ένας 35χρονος, οπότε και συνελήφθησαν άπαντες. Ο 35χρονος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψη του, χτυπώντας τους αστυνομικούς ενώ αρχικά αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να τραπεί σε φυγή.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε στη φυτεία κάνναβης, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, σε σπίτι που μένει ο 26χρονος στα Κανάλια, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, στο σπίτι του 35χρονου στην περιοχή της Νικόπολης, στα οχήματα των δραστών αλλά και από την κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

37 δενδρύλλια κάνναβης,
37 κιλά και 776 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
5 κινητά τηλέφωνα, τέσσερα αυτοκίνητα και
χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, oδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι η φυτεία που βρέθηκε στα ορεινά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, είναι η δεύτερη που εντοπίζεται στην περιοχή, καθώς προηγήθηκε ο εντοπισμός της μεγάλης φυτείας με πάνω από 2000 δένδρα στα όρια των Δήμων Ζαγοράς – Μουρεσίου και Ρήγα Φεραίου, από αστυνομικούς της Πάτρας.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες