ΛΑΡΙΣΑ

Αυξάνονται τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας – Τί λέει η προϊσταμένη του Ξενώνα για τις κακοποιημένες γυναίκες που ζητούν βοήθεια στη Λάρισα (βίντεο)  

Η Βασιλική Δοβλατανιώτη, προϊσταμένη Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στη Λάρισα απάντησε στο εάν σε περίπτωση που αποκτήσει νομική υπόσταση ο όρος γυναικοκτονία θα μπορέσει να περιοριστεί το φαινόμενο της έμφυλης και οικογενειακής βίας.

Η κα Δοβλατανιώτη μιλώντας στο OPEN TV, σημείωσε πως: «Για να μετρήσουμε πόσες γυναικοκτονίες έχουμε μέχρι σήμερα από την αρχή του έτους πρέπει να καθίσουμε να τις μετρήσουμε διότι δεν υπάρχει ένας επίσημος φορέας καταγραφής και ανάλυσης της γυναικοκτονίας που πλέον είναι φαινόμενο.

Οι Ξενώνες φιλοξενίας είναι 14 στην Ελλάδα και ένας και στη Λάρισα, παρέχουν διαμονή, κάλυψη των βιοτικών αναγκών, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, τόσο στις γυναίκες όσο και στα παιδιά τους. Όμως η Ελλάδα έπρεπε να διαθέτει 1 θέση ανά 1000 κατοίκους.  Στη Λάρισα έχουμε μεγαλύτερες ανάγκες αλλά στην Αθήνα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, ο δικός μας μηχανισμός εδώ πάντως είναι πιο ευέλικτος διότι έχουμε και υπνωτήριο.

Οι γυναίκες πρέπει να δώσουν σημασία στο ότι προηγείται σε αυτές τις περιπτώσεις η απειλή σε κάθε περίπτωση και η προετοιμασία από την πλευρά του δράστη, άρα πρέπει να μην υποτιμούν την απειλή».

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες