ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εξελίξεις ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο για το LNG στο Βόλο – Νέο σημείο προκρίνει η εταιρεία

Με σταθερά βήματα προχωράει το πρότζεκτ του FSRU Αργώ, που προωθεί η Mediterranean Gas, στον Βόλο. Η διοίκηση της εταιρείας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ypodomes.gr είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει το έργο, γι’ αυτό κινεί όλες τις διαδικασίες ούτως ώστε να τεθεί υπό κατασκευή η υποδομή. Μάλιστα, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για άλλο σημείο χωροθέτησης, έξω από το λιμάνι του Βόλου, που όπως είχε αποκαλύψει το magnesianews.gr προ μηνών, αυτό είναι ο Σωρός, όπως είχαν αφήσει τα στελέχη της εταιρείας να διαφανεί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η εμπλοκή που υπήρξε με το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την τοποθεσία του FSRU δεν πτόησε στο ελάχιστο τον φορέα υλοποίησης με τους υπεύθυνος να δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν το πρότζεκτ, γι’ αυτό προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειας να ξεπεραστεί σκόπελος της τοποθεσίας. Μάλιστα με ταχείς και αποφασιστικές κινήσεις, δρομολόγησε τα σχέδια για νέα τοποθεσία.

«Σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο θέμα, η εταιρεία έχει ορισμένες εναλλακτικές τοποθεσίες στην ατζέντα της. Ωστόσο αυτή που προκρίνεται μέχρι στιγμής και βρίσκεται πρώτη στη λίστα είναι το σημείο που βρίσκεται έξω από το λιμάνι του Βόλου, στον Παγασητικό κόλπο», σημειώνεται στο δημοσίευμα. Το σημείο φέρεται να είναι ο Σωρός, όπως είχαν πει τα στελέχη της εταιρείας σε εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί τον φθινόπωρο του 2021 στην Αθήνα, για την παρουσίαση του εγχειρήματος, γεγονός που το είχε καταγράψει το magnesianews.gr.

Βέβαια από τότε οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής είναι εντονότατες καθώς δεν θέλουν με κανένα τρόπο να γίνει η χωροθέτηση της επένδυσης LNG, ουσιαστικά έξω από τα σπίτια τους.

Όπως σημειώνεται όμως στο σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας ypodomes, πηγές αναφέρουν πως σύντομα, ίσως και εντός Οκτωβρίου, θα υπάρξουν εξελίξεις γύρω από το έργο. Μετά την οριστική απόφαση για το σημείο, αναμένεται να ακολουθήσει η τροποποίηση του φακέλου σχετικά με την τοποθεσία από ΡΑΕ, για να λάβει την έγκριση το νέο σημείο χωροθέτησης. Αυτή την περίοδο το πρότζεκτ βρίσκεται στη διαδικασία του market test για να φανεί η δυναμικότητα του έργου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες