ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πρώτες ουσιαστικές κινήσεις για το “open mall” από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρδίτσας

Αποφάσεις, που μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα στασιμότητας, δρομολογούν εξελίξεις για το open mall, έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρδίτσας, σε έκτακτη, δια περιφοράς συνεδρίαση.

Αναλυτικότερα εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές, ο ενδεικτικός προϋπολογισμός, ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού, ο καθορισμός των κριτηρίων ανάθεσης, οι όροι διακήρυξης και παράλληλά συγκροτήθηκε η επιτροπή διενέργειας/αξιολόγησης και ενστάσεων για την «Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων Έξυπνης Πόλης και Έξυπνης Βιώσιμης Κινητικότητας» για το Υποέργο 6 της Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Καρδίτσας».

Μάλιστα κατά την εισήγηση διευκρινίζεται ότι ο χαρακτήρας του επείγοντος που υποχρέωσε την επιτροπή να συνεδριάσει εκτάκτως, απορρέει από το γεγονός ότι υπάρχει άμεση ανάγκη δημοσίευσης της διακήρυξης του διαγωνισμού, γιατί οποιαδήποτε καθυστέρηση κινδυνεύει να έχει ως αποτέλεσμα την ανάκληση της απόφασης ένταξης της Πράξης.

Σε μία προσπάθεια να εξειδικεύσουμε τα των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησε ο κ. Κρανιάς, αναφέρουμε πως ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται σε 349.866,06 ευρώ. Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 του ν. 4412/16 και φορέας χρηματοδότησης της σύμβασης είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης μέσω ΕΠΑΝΕΚ.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης και συστημάτων έξυπνης κινητικότητας εντός της περιοχής παρέμβασης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα παρακάτω:

Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων Έξυπνης Πόλης:

  • Σύστημα παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wifi)
  • Σύστημα έξυπνου οδοφωτισμού
  • Σύστημα καταμέτρησης περιβαλλοντικών μεγεθών
  • Σύστημα τηλεχειρισμού δημόσιων υποδομών και δικτύων της περιοχής παρέμβασης

Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων βιώσιμης αστικής κινητικότητας

  • Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην περιοχή παρέμβασης
  • Επισημαίνεται ότι ο ανάδοχος θα πρέπει να επικαιροποιήσει την τεχνική έκθεση, να υποβάλλει μία μελέτη εφαρμογής με τις τελικές θέσεις καθώς και να διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία των προμηθειών διενεργώντας την πιλοτική λειτουργία του συστήματος καθώς και την εκπαίδευση των χρηστών πριν την οριστική παράδοση του έργου.

Από την στιγμή που θα υπογραφεί η σύμβαση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της σε 10 μήνες.

Π.Κ.

Πηγή: karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες