ΛΑΡΙΣΑ

Βαγενά: Άνθρακες ο θησαυρός και για τους συνταξιούχους… από μια Κυβέρνηση που είναι “ψόφιος κοριός”»

Σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κα Άννα Βαγενά, επισημαίνει τα εξής:

Εξοργισμένοι είναι οι συνταξιούχοι με τον εμπαιγμό του πρωθυπουργού και τα «ψίχουλα» που μοίρασε από το βήμα της ΔΕΘ και στέλνουν μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πλησιάζει η ώρα της κάλπης και ότι εκεί θα διαπιστώσει τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ίδιος προσωπικά ότι δεν μπορεί να τους κοροϊδεύει, διαρκώς, τους συνταξιούχους.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) χαρακτηρίζει «ψίχουλα» όσα εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός στους συνταξιούχους. «Για άλλη μια φορά προσπάθησε να τους κοροϊδέψει. Για άλλη μια φορά τους αντιμετώπισε περίπου ως… ιθαγενείς, προσφέροντάς τους “καθρεφτάκια” ως πολύ μεγάλα δώρα!»

Όπως εξηγεί, επίσημα, ο κ. Μητσοτάκης και σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, 1 εκατ. συνταξιούχοι –αυτοί που έχουν την «ατυχία» όπως αναφέρει να έχουν υψηλή προσωπική διαφορά– δεν θα λάβουν αυξήσεις στις συντάξεις τους με το νέο έτος.

Είναι οι συνταξιούχοι, οι εξαθλιωμένοι, που για άλλη μια χρονιά, θα διαπιστώσουν ότι οι συντάξεις τους έμειναν στα ίδια. Μόνο που ειδικά φέτος, με την ακρίβεια στις τιμές των προϊόντων να καλπάζει, οι συνταξιούχοι αδημονούσαν για κάτι καλύτερο. Περίμεναν να δουν πραγματικές αυξήσεις, καθώς τις έχουν ανάγκη. Αλλά μάταια επισημαίνουν, σημειώνοντας ότι «ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι ο χειρότερος που έχει ζήσει η χώρα εδώ και δεκαετίες και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουν με τις ίδιες αποδοχές».

Με βάση τα επίσημα στοιχεία Αυγούστου, που έχει στην διάθεσή του το Υπουργείο Εργασίας, εισόδημα μεγαλύτερο από 1.000 ευρώ το μήνα έχουν 906.376 συνταξιούχοι, με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών, να λαμβάνει ποσά έως 1.200 ευρώ σε μηνιαία βάση. Ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι (από τα 2,5εκατομύρια) δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση στη σύνταξή τους, λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 35% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας. Άρα, σε αυτούς τους συνταξιούχους, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε αυξήσεις με την κατάργηση της ειδικής εισφοράς, οι οποίες θα κυμαίνονται από 1,83 ευρώ έως και 11 ευρώ το μήνα!

Ακόμα και εκείνοι που θα πάρουν ελάχιστες αυξήσεις μερικών ευρώ (με βάση το ΑΕΠ και τον τιμάριθμο), θα τις λάβουν 7 μήνες μετά, μένοντας αβοήθητοι όλο τον χειμώνα.

Χαμηλοσυνταξιούχος από το 2017, με σύνταξη 801 ευρώ, δεν κερδίζει από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν θα πάρει την επιταγή ακρίβειας και ούτε θα δει διπλασιασμό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ενώ, λόγω μη ύπαρξης προσωπικής διαφοράς, δεν λαμβάνει επιπλέον ούτε ένα λεπτό του ευρώ.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων τονίζει ότι «από αυτή την κυβέρνηση και από αυτόν τον πρωθυπουργό δεν πρέπει να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες. Ας κάνουν υπομονή, ας σφίξουν τα δόντια να βγει ο χειμώνας. Η απάντησή τους θα δοθεί όταν πρέπει. Η ώρα της κάλπης πλησιάζει. Εκεί, θα διαπιστώσει η Κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  ότι δεν μπορεί  να τους κοροϊδεύει. Όλα στην ώρα τους…» καταλήγει το ΕΝΔΙΣΥ.

Όσον  αφορά τις επικουρικές  συντάξεις, καμία αύξηση δεν πρόκειται να υπάρξει!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες